Foto: Shutterstock
6. un 7. martā Rīgā notiks pirmais sievietēm veltītais hakatons "Women in Tech Hackathon #1", kura mērķis ir veicināt sieviešu iesaistīšanos darba tirgū un jaunuzņēmumu veidošanā. Komandas aicinātas pieteikties līdz 4. martam.

"Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozarē Latvijā šobrīd strādā tikai 23% sieviešu, bet jaunuzņēmumu vidē šis procents ir vēl zemāks. Turklāt Ekonomikas ministrijas prognozes liecina, ka 2022. gadā IKT nozarē Latvijā trūks 16 tūkstoši darbinieku. Mēs ticam, ka šo darba spēka trūkumu varētu veiksmīgāk kompensēt, veicinot sieviešu iesaistīšanos IKT jomā, pārkvalificēšanos un arī ar lielāku sieviešu iesaisti jaunuzņēmumu veidošanā," saka "Riga TechGirls" līdzradītāja Anna Andersone.

Hakatonā komandas varēs piedalīties dažādās darbnīcās, kā arī konsultēties pie mentoriem no Latvijas un citām valstīm, lai noslēgumā piedāvātu savas biznesa idejas. Īpaši atbalstītas tiks tās idejas, kuras palīdzētu risināt kādu no šī gadsimta globālajiem izaicinājumiem – sociālā iekļaušana, bezdarbs, finanses, dzimumu vienlīdzība, veselības aprūpe, klimata pārmaiņas, pārtikas drošība vai drošība internetā.

Komandas var pieteikties tiešsaistē līdz 4. martam, aizpildot reģistrācijas anketu. Hakatonā aicinātas piedalīties komandas, kurās puse vai vairāk dalībnieku ir sievietes. Vienas komandas dalībnieku skaits nav ierobežots. Komandas dalībniekiem jāpārstāv biznesa, dizaina vai tehniskā izstrādātāja (-as) lomas, un hakatona laikā jāpiedalās visās darbnīcās.

Hakatonu organizē nevalstiskā organizācija "Riga TechGirls", Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra un tehnoloģiju uzņēmums "Accenture".

Pasākums tiek īstenots LIAA projekta "Inovāciju motivācijas programma" ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība.

Aktuālais uzņēmējdarbības pasākumu kalendārs tehnoloģiju un inovāciju portālā Labsoflatvia.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!