Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 8. oktobrī, Jūrmalā pirmo reizi viesosies ''Robotu pilsēta''​ – jaunāko robotu un tehnoloģiju izstāde. Vairāk nekā 30 robotu no visas pasaules pārsteigs, uzjautrinās, veiks masāžu, dziedās, dejos un pat aicinās uz tikšanos, informē izstādes organizatori.

Izstādes galveno varoņu vidū​ – britu robots-aktieris "Thespian". Gluži kā cilvēks, tas uzstājas britu teātrī, spēlē lugās un lieliski dzied. Jāpiebilst, ka ​"Thespian​" arī maksā kā īsta zvaigzne​ – tikpat, cik divi jauni "Tesla" automobiļi.​

Otra izstādes zvaigzne ​– muskuļotais robots "Metjū". Viņš tikai nesen tika prezentēts Lasvegasā, bet jau ir paspējis uzstāties Čīles parlamentā, iekārtoties darbā universitātē​ Krievijā un kļūt par laika ziņu moderatoru amerikāņu TV kanālā.

Savukārt robotzivs no Korejas peld teju kā īsta, dzinējiem imitējot jūras asara kustības, bet franču-japāņu robots "Peppers" ir labākais bērnu draugs – viņš arī pats​ izskatās kā bērns, bet viņa plastiku varētu apskaust jebkurš jogas cienītājs.

''Robotu pilsētā'' pirmo reizi Latvijā tiks parādīts lielais robotsuns​ ​"Unitree". Tas jau manīts vairākos video "YouTube", kur demonstrē izveicību, veicot akrobātiskus lēcienus. Ja bail no robotsuņa "Unitree", kas ir krietna doga izmērā, varēs iepazīties ar jauko robotsunīti "Aibo", ko izstrādājis tehnoloģiju gigants "Sony". "Aibo" neiebildīs, ja tam pakasīs vēderiņu, sunītis prot arī dažādus trikus un pārsteidz ar savu mīmikas prasmi.

Foto: Publicitātes foto

Savukārt robotsievietei "Kiki" no ''Robotu pilsētas"​ patīk apskauties ar apmeklētājiem, turklāt viņai ir arī lieliska humora izjūta.​

Ik stundu roboti savas prasmes demonstrēs robotu teātrī.

Katrs viesis varēs nofotografēties ​3D-formātā un sastingt lidojumā​ gluži kā filmas ''Matrix'' varoņi. Apmeklētājiem būs iespēja pamēģināt vadīt robotus, paceļot roku, ar galvas pagriezienu un pat ar smaidu. Ekspozīciju papildinās jaunākās virtuālās realitātes zonas.

"Мēs cenšamies panākt, lai jaunās tehnoloģijas būtu pieejamas, tāpēc rīkojam ''Robotu pilsētu''​ – izglītojošu projektu bērniem un viņu vecākiem," stāsta ''Robotu pilsētas''​ organizatori. "Мēs ticam, ka šādi motivējam jauno paaudzi radīt jaunas, progresīvas ierīces, kas padarīs mūsu dzīvi drošāku, vieglāku un interesantāku."

"Robotu pilsēta" ir starptautisks projekts, kuru jau ir apmeklējuši​ četri miljoni cilvēku no Viļņas, Tallinas, Prāgas, Мilānas, Bratislavas, Sanktpēterburgas, Atēnām, Poznaņas, Padujas un vēl ​ 83 pasaules pilsētām.​

Foto: Publicitātes foto

Izstāde Jūrmalā būs atvērta no 8. līdz 25. oktobrim tirdzniecības centrā "Korso" darba dienās no pulksten 10 līdz 21, bet brīvdienās no pulksten 10 līdz 21. Vairāk informācijas – vietnē http://robotupilseta.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!