Foto: Publicitātes attēli
Pie geimeriem nonācis Latvijas videospēļu izstrādātāja Olafa Oša lolojums – atmosfērisks vienas nakts piedzīvojums "GRUNND". "Tā ir spēle tumšai istabai un kafijai," portālam "Delfi" skaidro Ošs. Viņa mērķis nebija "piebārstīt spēli ar sarežģītām puzlēm", bet gan panākt, lai spēlētājs iegrimst "GRUNND" radītajā pasaulē un sajūt atmosfēru. "Galvenais ir būšana tur."

Spēle lielākajās platformās "Steam" un GOG tiks publicēta ceturtdienas, 26. janvāra, pēcpusdienā pulksten 16.00.

Spēles pamatā ir bagāta un dziļa pasaule, kuras veidošanā iedvesma smelta gan Franca Kafkas un Deivida Linča darbos, gan arī "Southern Gothic" subžanra mūzikā un naratīvā. Liels uzsvars likts uz varoņa izaugsmi spēles gaitā. Spēles izstrādātaji sola tumšas mistērijas un zinātniskās fantastikas kokteili, kas neatstās vienaldzīgu.

"Spēles premise ir diezgan vienkārša – galvenais varonis aizguļas un nonāk nepazīstamā vietā. Lēnām atklājas, ka šī vieta ir sveša vairāk nekā vienā nozīmē. Spēles stāsts ilgst vienu nakti, un stāsta beigās tu vari tikt mājās. Bet vari arī netikt – viss atkarīgs gan no tavas izvēles, gan tavām iepriekšējām darbībām spēles gaitā," portālam "Delfi" stāsta Ošs, kurš ir gan spēles stāsta autors, gan galvenais spēles izstrādātājs.

Geimeri var rēķināties ar apmēram četru stundu ilgu pieredzi. Steidzīgie jeb tā saucamie "spīdraneri" gan varēs to pabeigt arī 70 minūtēs, bet – pirmo reizi spēlējot, tomēr ieteicams nesteigties un "uzsūkt" spēles atmosfēru.

Lēnām atklājas, ka vieta, kurā nonācis spēles galvenais varonis, ir sveša vairāk nekā vienā nozīmē.

Spēles izstrādē palīdzēja arī programmētāji no ASV un Brazīlijas, bet mūzikas autors ir Eds Votkinss no Lielbritānijas. Projekts ieguvis arī Latvijas Dizaina balvu Digitālā dizaina kategorijā – par vizuālo pusi atbildīgs bija serbs Nikola Uzelacs.

Pirms spēles palaišanas apmēram septiņi tūkstoši cilvēku to ielikuši savā vēlmju sarakstā. "Tas nav daudz," atzīst Ošs, bet cer, ka izdosies "iziet pa nullēm", lai projekts neradītu finansiālus zaudējumus. Ja izdosies arī ko nopelnīt, ļoti labi – tādā gadījumā ir plāns turpināt stāstu "GRUNND" otrajā daļā.

Spēle tapusi, Oša studijai "SEKTAHOUSE" sadarbojoties ar "Bright Gambit" iniciatīvu, "ColdPX" un "PixelCrushers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!