Vai mēdzat iedomāties par to, kā mākslīgais intelekts (MI) varētu ietekmēt jūsu darbu vai dzīvi kopumā? Kas patiesībā ir MI un kā tas tiek veidots? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildi varēs gūt tiešsaistes studijās. 25 stundu garā kursā "Elements of AI" interesentiem bez maksas tiek piedāvāta iespēja spert pirmos soļus mākslīgā intelekta apguvē. Tā kā Latvijā turpinās Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktie pasākumi, klātienē kursa prezentācija nav iespējama, taču to varēsi vērot tiešraidē arī te, "Campus", pulksten 10.

Pasākuma pirmajā daļā kursa prezentācija, bet pēc tam diskusija, kurā dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumu: "Vai izglītības eksports mazinās darba spēka iztrūkumu Latvijā?"

Pasākumā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) rektors Leonīds Ribickis, nodibinājuma "IT Izglītības fonds" izpilddirektore Evija Celma, IT uzņēmuma "Accenture" Mākslīgā intelekta novirziena vadītājs ziemeļvalstīs Maksims Naumovs, kā arī RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes dekāns Agris Ņikitenko.

Diskusijā piedalīsies Evija Celma, Maksims Naumovs, RTU docente Inese Poļaka, Somijas uzņēmuma "Reaktor" mākslīgā intelekta eksperts Joni Suorsa un uzņēmuma "Peruza" valdes loceklis Roberts Dlohi.

Būtiski – tiešraide norādītajos resursos pieejama ikvienam bez jebkādas pieteikšanās vai reģistrēšanās.

Kursam reģistrēties vari vietnē elementsofai.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!