Līdz 11. decembrim vēl atvērta pieteikšanās Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) biznesa pirmsinkubatoram "RTU IdeaLAB", kas jau četrus gadus nodrošina atbalstu studentu biznesa ideju izstrādei, sniedzot zināšanas par biznesa attīstību un prototipēšanu, kā arī materiālu atbalstu idejas realizēšanai. RTU studenti pusgadu saņems 200–228 eiro ikmēneša stipendiju.

Idejas var pieteikt gan viens students, gan komanda, kurā vismaz viens dalībnieks studē RTU. Decembra vidū pēc atlases prezentācijām pirmsinkubatorā tiks uzņemtas 20 idejas. Programma norisināsies no janvāra līdz maijam, dalībniekiem piedāvājot praktiskas nodarbības par uzņēmējdarbības uzsākšanai svarīgām tēmām, RTU Dizaina fabrikas tehniskās konsultācijas, industrijas koučingu un mentoringu, kā arī iespēju piedalīties tīklošanās pasākumos. Sezonas noslēguma pasākumā, ko apmeklē uzņēmumu pārstāvji un investori, visi programmas dalībnieki prezentē savu ideju un paveikto.

Pieteikties pirmsinkubatoram iespējams, aizpildot anketu šeit.

No šī gada RTU studenti par dalību pirmsinkubatorā saņem 200-228 eiro ikmēneša stipendiju. Pirmsinkubators nodrošina arī individuālu atbalsta fondu idejas attīstīšanai, dalībniekiem būs iespēja prototipēt RTU Dizaina fabrikā, kā arī saņemt konsultācijas juridiskajos, finanšu un patentu jautājumos.

""RTU IdeaLAB" ir iespēja ikvienam, kurš grib mācīties pats no savas pieredzes un nebaidās kļūdīties, izmēģināt sevi uzņēmēja lomā, saņemt atbalstu un grūdienu, lai kļūtu par nākamo veiksmes stāstu," skaidro RTU Dizaina fabrikas uzņēmējdarbības programmu vadītāja Liene Briede.

Četros gados "IdeaLAB" atbalstītas vairāk nekā 80 komandas, pirmsinkubatorā realizējot dažādas idejas, to skaitā stāju koriģējošie krekli "Correcty", ierīce ekstrēmo sporta veidu cienītājiem, kas palīdz sasniegt lielāku ātrumu, bezpilota lidaparāts grūti sasniedzamu objektu apsekošanai un citas. Tuvākajos trīs gados iecerēts sniegt atbalstu un zināšanas vēl vismaz 60 komandām.

"RTU IdeaLAB" ir daļa no ERAF līdzfinansētā projekta "RTU inovāciju granti studentiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!