Ja esi students un tevi aizrauj mākslīgais intelekts, vēl līdz 25. janvārim vari pagūt iesniegt pieteikumu IT giganta "Microsoft" rīkotam starptautiskam tehnoloģiju konkursam "The Next Al Guardians". Tajā tev būs jārisina ar augstāko izglītību saistītus izaicinājumus, liekot lietā mākslīgo intelektu (AI).

Lai piedalītos konkursā, studentiem ir jāizveido četru cilvēku komanda, kopīgi radot ideju ar augstāko izglītību saistīta jautājuma risinājumam valsts vai starptautiskā mērogā, izmantojot mākslīgo intelektu. Komandai jāreģistrējas konkursa tīmekļa vietnē un jāiesniedz īss sava projekta video pieteikums. Būtiski – lai sasniegtu labākus rezultātus, studenti drīkst komandā iesaistīt arī pasniedzējus un pētniekus.

"Izglītība ir ceļš uz attīstību un labāku nākotni, tādēļ mēs vēlamies iedvesmot, virzīt un motivēt jauniešus paveikt ko nozīmīgu izglītības digitālajai transformācijai.

Konkurss ir lieliska iespēja ikvienam, kuru interesē izglītības modernizācija vai tehnoloģijas, satikties ar domubiedriem un dalīties ar savu vīziju par mūsdienīgu izglītības procesu un tā sniegtajām iespējām attīstībai.

Aicinu Latvijas studentus iesaistīties šajā pasākumā un radīt spēcīgas un inovatīvas idejas, kas, iespējams, kļūs par pamatu labām pārmaiņām arī Latvijas izglītības sistēmā," mudina "Microsoft" vadītāja Baltijā Renāte Strazdiņa.

Konkursa dalībnieki tiks vērtēti četrās kārtās, tostarp projektu autoriem būs jāpiedalās videokonferencē ar žūrijas pārstāvjiem. Visi konkursa finālisti no 11. līdz 13. aprīlim dosies uz "AI Bootcamp" nometni Varšavā, Polijā. Konkursa noslēguma posmā piecas labākās dalībnieku komandas balvā saņems iespēju piedalīties pilnībā apmaksātā trīs dienu nometnē Budapeštā, Ungārijā, kā arī jaunākos "Microsoft Surface Pro" datorus.

Interesē? Piesakies, klikšķinot šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!