Foto: Delfi kolāža

"Rail Baltica" projekts, kas vēl nesen šķita futūristisks, jau ir ienācis rīdzinieku ikdienā. Katru dienu, plānojot pārvietošanos pa pilsētu, mēs esam spiesti rēķināties ar satiksmes ierobežojumiem Centrālās stacijas apkārtnē. Sastrēgumi un slēgtas ielas, apbraucamie ceļi un daudz kas cits: ikdienu Rīgas centrā lielā mērā nosaka lielā būvniecība. "Delfi" noskaidroja, cik ilgi tas turpināsies un kā mainīsies pilsēta, kad celtniecības darbi būs pabeigti.

2023. gada pavasarī vērienīgākā "Rail Baltica" celtniecība Rīgā bija centrālā mūsdienīgā multimediālā satiksmes mezgla tapšana. Šo darbu daļu realizē būvkompānija "BeReRiX". Celtniecības darbi notiek no Lāčplēša ielas līdz Dzelzceļa tiltam. Tieši te atrodas Centrālā dzelzceļa stacija, Centrāltirgus, "Stockmann", autoosta un mūžīgā aizmirstībā nonākusī krastmala. Te ir visintensīvākā sabiedriskā transporta satiksmes kustība, cilvēkiem pilnākās pieturvietas. Mūs vēl gaida jauna dzelzceļa tilta būvniecība pāri Daugavai un satiksmes ierobežojumi tuvējā Pārdaugavā: Mūkusalas ielā ar intensīvo transporta plūsmu un Jelgavas ielā.

2023. gada aprīlī celtnieki nejauši sabojāja elektrības tīklu – un vilcienu satiksme pār Dzelzceļa tiltu apstājās. Pēc pāris nedēļām tika bojāts ūdensvads Maskavas ielā 2, tā bloķējot tramvaju kustību uz Pārdaugavu, bet krastmalu nācās slēgt satiksmei. Avāriju sekas tika ātri likvidētas, taču jautājumi, kā sokas ar "Rail Baltica" būvniecību, palika.

Portāls "Delfi" tos uzdeva "PSP BeReRiX" atbildīgajam menedžerim darbā ar ieinteresētajām pusēm Andim Lindem. Lasītāju ērtībai par būvniecības darbiem stāstīsim, "virzoties" pa pilsētas karti no Lāčplēša uz Jelgavas ielu.

Lāčplēša iela: darbi tiks pabeigti šogad

Lāčplēša iela savieno Krišjāņa Valdemāra ielu un Salu tiltu. Un "panirst" zem dzelzceļa uzbēruma uzreiz aiz krustojuma ar Satekles ielu

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!