Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Daugavpils Reģionālajā slimnīcā gatavojas, ka, beidzoties mājsēdei, pusotras nedēļas laikā stacionāros nonākušo pacientu skaits atkal varētu pieaugt un pat pārsniegt šī brīža "pīķi" – 255 pacientus. Šobrīd stacionēto slimnieku skaits ārstniecības iestādē mazliet samazinājies, tāpēc var nedaudz uzelpot, atzīst mediķi. Dienā, kad portāls "Delfi" viesojās slimnīcā, tur ārstējās 203 Covid-19 pacienti, no kuriem intensīvajā terapijā bija 13. Tāpat samazinājušies arī mirstības rādītāji. Tomēr paralēli īslaicīgajam uzlabojumam slimnīcas vadībai jācīnās ar kādu citu problēmu – zemo slimnīcas darbinieku vakcinācijas līmeni. Slimnīcas vadītājs ir apņēmības pilns pat pārtraukt darba attiecības ar personālu, kas nevēlas vakcinēties, jo "citas izvēles nav".

Kā portālam "Delfi" stāsta slimnīcas vadītājs Grigorijs Semjonovs, pēdējās trīs četras dienas slimnīcā sāk just pozitīvas tendences pēc "lokdauna" ieviešanas, kā tika arī prognozēts, jo, saslimstības līmenim mazinoties, efekts slimnīcās parādās aptuveni ar divu nedēļu nobīdi. "Tas ir labi, jo mēs droši vien pirmo reizi kopš oktobra esam zem izdegšanas robežas. Mūsu maksimums, kam bijām gatavojušies, bija 213 gultas, pašlaik tajās atrodas 203 pacienti, līdz ar to mēs strādājam iespēju robežās un neesam ļoti pārslogoti," situāciju slimnīcā raksturo Semjonovs.

Uz jautājumu, vai šajā nodaļā pacienti skaidro, kāpēc viņi nevakcinējās pret Covid-19, slimnīcas vecākā māsa Evita Grāvele atbild, ka kaut ko jau skaidro gan, bet nav īsti saprotams, ko viņi saka, jo runāt traucē skābekļa maska. Visi šajā nodaļā esošie pacienti ir skābekļa atkarīgi, un bez maskām viņi nav spējīgi elpot. "Skābekļa trūkums arī rada problēmas ar domāšanu. Daži pacienti kļūst agresīvi, rauj nost masku, domājot, ka tā viņiem traucē elpot. Viņi paši nesaprot, kas ar viņiem notiek. Bet bez maskas viņi uzreiz sāk slāpt un kļūst zili. Tādēļ mūsu personāls nemitīgi viņus pieskata," skaidro Grāvele. Viņa piebilst, ka Intensīvās terapijas nodaļu diemžēl daļa pacientu dzīvi vairs nepamet.

Rakstā redzama arī fotoreportāža no slimnīcas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!