Foto: AFP/Scanpix/LETA

Sarežģītu sezonu aizvadījis savas paaudzes talantīgākais biatlonists Renārs Birkentāls. Latvijas Biatlona federācijas (LBF) un armijas sporta kluba strīda dēļ palicis bez trenera un nopietna materiālā atbalsta, talsenieks bija tuvu tam, lai beigtu sportista karjeru. Tomēr tagad – dažus mēnešus vēlāk – Birkentāls ir apņēmies nemest plinti krūmos un cīnīties par savu vietu biatlonā. Turklāt nākamā sezona būs jauns izaicinājums, jo tā būs pirmā pēc junioru vecuma.

"Nekrītu izmisumā un cenšos turpināt darīt savu darbu," Birkentāls cenšas saglabāt optimismu. "Ja godīgi, par turpmāko finansiālo nodrošinājumu man nav ne jausmas. Federācija izmaksā pabalstu, bet, cik tas ilgi turpināsies – nezinu. Mūsu starpā par to nav rakstiskas vienošanās."

Birkentāls ar savu bijušo treneri Māri Čakaru kontaktējas joprojām – vairāk gan sazvanās kā draugi un parunā, kā viens otram klājas. Speciālists padalās ar saviem ieteikumiem, taču treniņnplānus viņi nepārrunājot. Čakaram federācija atteicās izsniegt akreditāciju uz sacensībām, bet to neatteica Talsu novada sporta skolas trenerim, ar kuru Birkentāls nesen aizbrauca uz pasaules junioru čempionātu. Tikmēr cits nu jau noraktā armijas biatlona projekta sportists Rūdis Balodis savu karjeru ir noslēdzis.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!