Aizvadītajā sestdienā ir sācies aģitācijas periods 14. Saeimas vēlēšanām. Citiem vārdiem sakot, maģiskais laiks, kurā mēs redzēsim un dzirdēsim politiķus skandinām tādus tekstus kā "Šis nav reklāmas pasākums, mēs te vienkārši sanācām palasīt bukletus" un "Es neesmu saistīts ar šo avīzi, tā pati izlēma mani reklamēt!". Kāda ir partiju gatavība gaidāmajām vēlēšanām, proti, kurš vēl tikai ģērbtuvēs sien kedas, bet kurš jau tup zemajā startā ar atšautu pakaļu TV kameru virzienā, analizēt ķēries domnīcas "Cehs.lv" politologs Kristaps Āls.

Lai arī K. Āla rīcībā ir "Cehs.lv" aptaujas rezultāti, kas veikti, skaļi nokliedzoties pa logu, šajā rakstā eksperts noglāstīs katru politisko spēku, kas jaunākajā "ReTV" ziņu publicētajā "Factum" reitingā pārvarējis 5% atzīmi. Sākot no populārākā uz leju, taču izlaižot tos, kuri zem piecu procentu barjeras pēdējā solā ēd līmi.

"Jaunā Vienotība"

"Jaunā Vienotība" ir starp labāk situētajiem spēkiem pirms 14. Saeimas vēlēšanām. Haosu un nedienas ap Covid-19 no dienaskārtības aizslaucīja saulainais bezierobežojumu pavasaris un karš Ukrainā. Aizvadītajos mēnešos JV piekopusi ļoti veiksmīgu stratēģiju – turēt muti, nesataisīt sūdus un ļaut citām partijām diskreditēt pašām sevi. Pagaidām rādās, ka ar to pietiek,

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!