Turpinot tematu par Covid-19 ierobežojumu apmēru, to pārskatīšanu un izņēmumiem, "Delfi TV ar Jāni Domburu" trešdien, 9. jūnijā pulksten 13 piedāvāja diskusiju "Covid-19 saslimstība samazinās: kurus ierobežojumus jāatceļ valdībai?" Ministru kabineta sēde, kurā plānots lemt par ierobežojumu pārskatīšanu, notiks ceturtdien, 10. jūnijā.

Veselības nozares viedokli "Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusijā pārstāvēja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) un Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Diskusijā bija pārstāvētas nozares, kuru iespējas atsākt darbību pilnā apmērā arvien vēl ievērojami apgrūtina noteiktie ierobežojumi. Latvijas Sporta federāciju padomes priekšsēdētājs Einars Fogelis pārstāvēs sporta nozari, kura jau pirms nedēļas paziņoja, ka sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju izplānojusi vairākus scenārijus drošai sporta sacensību atsākšanai ārpus telpām un ir gatava uzņemties atbildību par drošības pasākumu ieviešanu.

Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis pārstāvēs sabiedriskās ēdināšanas biznesu, kas patlaban gatavojas, lai, sākot no 15. jūnija, varētu daļēji atsākt darbu iekštelpās, tajās uzņemot tos viesus, kas ir vakcinēti vai izslimojuši Covid-19. Vairāki šā biznesa pārstāvji iepriekš pauduši iebildumus pret potenciālo klientu šķirošanu, norādot, ka, lai izpildītu prasības, nāksies norīkot darbiniekus, kuri pārbaudīs vai potenciālajam apmeklētājam ir Covid-19 sertifikāts.

Pasākumu rīkotāju skatījumu par ierobežojumu ietekmi uz pasākumu rīkotāju iespējām atsākt darbu paudīs Kultūras ministrijas Latvijas Pasākumu rīkotāju un pasākumu producentu padomes priekšsēdētājs, koncertaģentūras "PositivusMusic" vadītājs Ģirts Majors.

Šobrīd Covid-19 izplatības kumulatīvais rādītājs ir noslīdējis zem 200. Valdības sēdē jau rīt plānots lemt par patlaban noteikto ierobežojumu pārskatīšanu, tostarp – arī par atvieglojumiem cilvēkiem, kas nav nedz vakcinēti, nedz pārslimojuši Covid-19, bet kas var uzrādīt negatīvu testu. Pēc valdību veidojošo politisko partiju sanāksmes, kas notika pirmdien, valdības vadītājs Krišjānis Kariņš izteicās, ka ceturtdien, 10. jūnijā, valdība varētu vienoties par principiem turpmākai ierobežojumu pārskatīšanai.

Pēc tiešraides diskusiju varēs noskatīties ierakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!