Sestdien notikušajā "Saskaņas" kongresā ar pārliecinošu balsu vairākumu par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs. Par viņu nobalsoja 218 kongresa delegāti. Par viņa konkurentiem – parlamentārieti Vjačeslavu Dombrovski un bijušo deputātu Andri Marozovu savas balsis atdeva attiecīgi 49 un 18 partijas biedri. Otrdien, 29. oktobrī Urbanovičs atbildēja uz Jāņa Dombura jautājumiem "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē. Pēc tiešraides intervija pieejama ierakstā.

Urbanovičs ir viens no pieredzes bagātākajiem Latvijas politiķiem – kopš 5. Saeimas viņš ir ievēlēts visās Saeimās, bijis arī Tautas Saskaņas partijas valdes priekšsēdētājs. Jau vairākus Saeimas sasaukumus Urbanovičs ir “Saskaņas” parlamenta frakcijas priekšsēdētājs.

Šogad “Saskaņa” pēc teju desmit gadus ilgas valdīšanas Rīgā zaudēja galvaspilsētas mēra amatu. Šā gada aprīlī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (“Attīstībai/PAR”) no amata atstādināja Nilu Ušakovu, kurš galvaspilsētas mēra amatu ieņēma kopš 2009. gada. Bet “Saskaņas” kongresā Ušakovs ievēlēts par partijas domes priekšsēdētāju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!