Ceturtdien, 15. jūlijā, pulksten 10 "Delfi TV ar Jāni Domburu" tiešraidē diskusija "Stabiņi Rīgā: invāzija vai rūpes par drošību?", kurā apspriedīsim šovasar notikušās un vēl plānotās satiksmes organizācijas izmaiņas galvaspilsētā. Diskusijā piedalīsies Rīgas domes pozīcijas un opozīcijas politiķi, Rīgas Domes Satiksmes departamenta vadība un satiksmes eksperti.

Rīgas domes valdošo koalīciju diskusijā pārstāvēja par satiksmi atbildīgais domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV), bet opozīciju – bijušais Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Faļkovs ("Saskaņa"). Viņa pārstāvētais politiskais spēks šonedēļ savācis vienas trešdaļas domes deputātu parakstus, lai sasauktu Rīgas domes ārkārtas sēdi par "stabiņu invāziju", norādot, ka plānotās satiksmes organizācijas izmaiņas iepriekš nav tikušas apspriestas domes Satiksmes un transporta komitejā.

Diskusijā piedalījās arī Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods, kura patlaban vadītais departaments ir satiksmes "mierināšanas" darbu pasūtītājs. Par šo pasākumu lietderību un izpildījumu diskutēja arī biedrības "Pilsēta cilvēkiem" valdes loceklis Oto Ozols un Autonews.lv redaktors Kaspars Bergmanis. Viņš šā gada jūnijā organizēja parakstu vākšanu pret satiksmes izmaiņām Pārdaugavā, Altonavas un Ojāra Vācieša ielu krustojumā. Uzaicinājums piedalīties diskusijā izteikts arī projekta īstenotāja "AVS Latvija" pārstāvjiem.

Savus jautājumus diskusijas dalībniekiem varat iesūtīt šā raksta komentāros vai rakstot uz janis.domburs@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!