Ceturtdien "Delfi TV ar Jāni Domburu" bija skatāma intervija ar valsts kontrolieri Elitu Krūmiņu. Valsts kontrole pēdējos mēnešos publiskojusi vairākus revīziju ziņojumus, kuros paustos secinājumus dedzīgi apstrīdējušas gan neglaimojošus revidentu secinājumus izpelnījušās institūcijas, gan privātā biznesa pārstāvji.

"Pārlieku grāmatvedisku pieeju" Valsts kontrolei dažkārt pārmetuši arī politiķi, arī valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV) un viņa priekštecis Māris Kučinskis (ZZS).

Krūmiņa, kuru valsts kontroliera amatā apstiprināja 2013. gada janvārī, šobrīd tajā aizvada jau otro pilnvaru termiņu. Šajā laikā viņai izdevies panākt Valsts kontroles pilnvaru paplašināšanu - pērnvasar Saeima pieņēma Valsts kontroles likuma grozījumus, kas Valsts kontrolei piešķir tiesības piedzīt no amatpersonām izšķērdētos valsts vai pašvaldības līdzekļus. Diskusijas par Valsts kontroles pilnvaru paplašināšanu ilga kopš 2015. gada. 12. Saeima tā arī nespēja vienoties par attiecīgiem grozījumiem Valsts kontroles likumā un atstāja to "mantojumā" 13. Saeimai.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!