Pirmdien, 10. augustā, "Delfi TV ar Jāni Domburu" raidījumu ciklā "Par ko balsot Rīgā?" atbildēja Rīcības partijas saraksta deleģētie kandidāti. Jānis Domburs viņus izvaicāja par ārkārtas vēlēšanām pieteiktajiem kandidātiem, programmu un iecerēm galvaspilsētā. Pēc tiešraides intervija skatāma ierakstā.

Rīcības partijas sarakstu raidījumā pārstāvēja Ļevs Perlovs, Dainis Močs un Viktors Busigins. Kopumā no Rīcības partijas saraksta kandidē 22 kandidāti. Saraksta numurs Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās ir 14.

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktajā aptaujā gatavību balsot par Rīcības partijas sarakstu pauduši 0,3% respondentu. Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas notiks 29. augustā.

Piedāvājam noskatīties spilgtākās raidījuma epizodes:

Intervijai partija nebija deleģējusi nevienu no sava saraksta pirmajiem trim numuriem. Studijā klātesošie gan noliedza, ka tas būtu saistīts ar latviešu valodas zināšanām, saraksta līderi vienkārši esot aizņemti – .

Tāpat Pankratovs nesen intervijā Krievijas valsts propagandas radio "Sputnik" Latvijas okupācijas tēmu nodēvējis par "demagoģiju un tuftaloģiju". Studijā klātesošie viesi no šī viedokļa nenorobežojās – .

Pankratovs pagātnē bija Rīgas domes deputāts "Saskaņas" frakcijā, tomēr pēc konflikta ar Nilu Ušakovu tika no tās izslēgts. Vēlāk viņš publiski paziņoja, ka Ušakovam ārvalstīs piederot villas un jahtas un solīja par to ziņot likumsargiem. Jautāti, kas ar šo solījumu notika, viņa partijas biedri to raksturoja kā "politisku PR" – .

Partijas programmā solīts, ka visu Rīgas pašvaldības iestāžu un uzņēmumu vadītāji tiks pārbaudīti ar poligrāfu jeb melu detektoru un testu neizturējušie 24 stundu laikā atlaisti. Tomēr Močs atzina, ka juridiski tas nav iespējams – .

Tāpat partijas programmā solīts katrā Rīgas ielā izvietot mājiņas savvaļas kaķiem un putnu barotavas. Jautāti, kas domāts ar katru ielu, kandidāti gan atzina, ka tik burtiski tas nav domāts, piemēram, ne katrā Vecrīgas ielā – .

Solīts arī divkārt samazināt maksu par auto stāvvietām. Perlovs skaidroja, ka tas tādēļ, ka Rīgas centrā esot pārāk maz autostāvvietu un sodi par auto novietošanu neatļautā vietā – pārāk augsti – .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!