Foto: DELFI

"Šāds piedāvājums bija izteikts, ielikt kā vienu no variantiem pārdošanas darījumā "bomzi" "Olmafarmā", kas varētu par ļoti zemu vērtību atsavināt akcijas," tā diskusijā par uzņēmuma "Olainfarm" nākotni "Delfi TV ar Jāni Domburu" apgalvoja abu uzņēmumu bijusī valdes locekle Milana Beļeviča. Policijā par to vērsusies viņa gan neesot.

Jau vēstīts, ka šī gada aprīlī nu jau bijusī "Olainfarm" valdes locekle Milana Beļeviča, kas vienlaikus bija arī kompānijas lielākā akcionāra "Olmafarm" valdes locekle parakstīja līgumu par "Olainfarm" akciju pārdošanu Čehijā reģistrētai kompānijai "Black Duck Invest". Tūlīt pēc līguma parakstīšanas Beļeviča zaudēja "Olmafarm" valdes locekles amatu, bet dažas dienas vēlāk – arī vietu "Olainfarm" valdē. Jaunais "Olmafarm" valdes priekšsēdētājs apgalvo, ka notikušais ir mēģinājums izkrāpt "Olainfarm" akcijas.

Tikmēr "Black Duck Invest" pārstāvji apgalvo pretējo – "Olainfarm" akciju pirkšanas-pārdošanas līgums esot parakstīts likumīgi. Pamatojoties uz šo līgumu viņi bija lūguši aizliegt "Olmafarm" izmantot balstiesības "Olainfarm", taču jūnija sākumā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa jūnija sākumā šo prasību noraidīja.

Diskusijā "Olainfarm" padomes loceklis Kārlis Krastiņš nostājās Čehijas uzņēmuma pusē, paužot, ka uzņēmuma akciju pārdošana čehiem, akciju īpašniecēm – Valērija Maligina mantiniecēm – katrai ienestu par aptuveni septiņiem miljoniem eiro vairāk nekā darījums ar citu medicīnas nozares uzņēmumu "Repharm", kas esot ieinteresēts "Olainfarm" akciju iegādē. Krastiņš apgalvoja, ka esot vairākkārt ticies ar "Repharm" padomes priekšsēdētāju Andreju Leiboviču, kurš caur dažādām pilnvarām un ietekmi uz mantinieču Irinas Maliginas un Nikas Saveļjevas pārstāvjiem jau kopš 2019. gada maija realizējot kontroli pār uzņēmumu un Leibovičs centies Krastiņu pārliecināt, ka "vajag pārliecināt arī pēdējo dāmu, kas pretojās attiecīgi Annu, kuru pārstāv viņas māte Signe".

Savukārt Beļeviča teica, ka piedāvājums iecelt "Olmafarm" valdē personu bez konkrētas dzīvesvietas izskanējis 2019. gada pavasarī kādas tikšanās laikā advokāta Artūra Spīguļa birojā, piedaloties arī Valērija Maligina meitas Nikas Saveļjevas pilnvarotajam pārstāvim Andrejam Saveļjevam, Andrejam Leibovičam un Haraldam Velmeram. "Šāds piedāvājums bija izteikts, ielikt kā vienu no variantiem pārdošanas darījumā "bomzi" "Olmafarmā", kas varētu par ļoti zemu vērtību atsavināt akcijas," teica Maligina.

Uz jautājumu, kādēļ par šādu potenciāli kriminālu darbību nav vērsusies policijā, Beļeviča atbildēja: "Es nepiekritu šim piedāvājumam, es arī teicu respektīvi savam klientam Nikas Saveļjevas pārstāvim, ka šāds piedāvājums nav pieņemams. Viss."

Jau vēstīts, ka uzaicinājumu piedalīties diskusijā vai deleģēt savu pārstāvi dalībai tajā "Delfi TV ar Jāni Domburu" izteica Valērija Maligina mantinieces Annas Emīlijas Maliginas dabiskajai aizbildnei Signei Balderei-Sildedzei, kā arī patlaban esošajiem "Olmafarm" valdes locekļiem Pēterim Rubenim un Jānim Kiršblatam.

Sākotnēji ar sabiedrisko attiecību speciālista starpniecību tika saņemta atbilde, ka gan "Olmafarm", gan Valērija Maligina mantinieces diskusijā pārstāvēs zvērināts advokāts Artūrs Spīgulis. Tomēr raidījuma priekšvakarā Spīgulis paziņoja, ka raidījumā nepiedalīsies. Arī "Olmafarm" valdes locekļi paziņoja, ka neuzskata par lietderīgu publiski diskutēt par "Olainfarm" nākotni un kompānijas akciju piederību.

"Delfi TV ar Jāni Domburu" uzskata, ka šiem atteikumiem nav pamatojuma, jo tieši "Olmafarm" un mantinieču pārstāvji izteikuši dažādus publiskus paziņojumus saistībā ar publisko akciju sabiedrību "Olainfarm", un tie saistās arī ar valsts iestāžu darbību, tostarp arī krimināltiesiskām darbībām.

Pilnu raidījuma ierakstu skatieties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!