"Sadedzina kolorādo kleitu," vēsta nesens virsraksts žurnālā "Privātā Dzīve", kurš ilustrēts ar Eiropas Parlamenta deputāta amata kandidātes Sandras Kalnietes (JV) bildēm. Plašu ažiotāžu izraisījušais notikums ir daļa no viņas privātās kampaņas, viesojoties "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā, atzina viņas partijas biedri. Vai šāda rīcība uzskatāma par pareizu, viņi gan nekomentēja.

Marta vidū tika novērots, ka Kalniete publiskā pasākumā atrodas oranži-melni svītrotā kleitā, kas asociatīvi atgādina tā dēvēto Georga lentīti. Uz kādu ierakstu sociālajā tīklā Twitter, kurā akcentēta šī sakritība, Kalniete toreiz atbildēja: "Atšifrējāt manu slepeno taktiku - kleita ir mēģinājums darboties uz Ušakova/Mamikina vēlētāju zemapziņu. Varbūt krāsas viņus aizvilina pie JVienotības vēlēšanu biļetena! Bet ja godīgi,tad gribēju uzvilkt ko spilgtu. Par sakritību pat neaizdomājos."

Maija sākumā, kad runas jau bija norimušās, "Privātajā dzīvē" parādījās reportāža, kurā Kalniete kopā ar partijas biedru un EP deputāta amata kandidātu Kārli Šadurski (V) konkrēto kleitu sadedzina. Publikācijā uzsvērts, ka kleita "pirkta par dārgu naudu".

"Mēs zinām, ka šī kleita tiešām sacēla lielu ažiotāžu. Medijiem likās interesanti par to rakstīt," aizstāvot kolēģi, sacīja Valdis Dombrovskis (JV). "Medijiem? Pārdaugavā notika klusa dedzināšana, un tad mediji nejauši to pamanīja?" pārsteigts bija Domburs.

"Ja Kalnietes kundze nolēma problēmu risināt tā, ka nav kleitas, nav problēmas, tad tādu lēmumu viņa pieņēma," lūgts vērtēt situāciju, atbildēja Dombrovskis. Arvils Ašeradens (JV) gan atzina, ka tā ir kampaņas sastāvdaļa, bet uzsvēra, ka tam nav nekāda sakara ar "centrālo štābu", šī esot Kalnietes individuālā kampaņa.

Jautāti, vai tas ir normāli, ka tautas priekšstāve paņem un sadedzina dārgu kleitu, nevis ziedo to cilvēkiem, kuri vēl aizvien Latvijā nevar atļauties nopirkt apģērbu, turklāt uzaicina medijus to iemūžināt, Dombrovskis atbild, ka partijas valdē šādus lēmumus nepieņem. "Nedomāju, ka mums ir detaļās jāapspriež katras deputāta [amata] kandidātes kleitas," sprieda Dombrovskis. Viņam gan tika norādīts, ka, ja nerīkotu šādu akciju, neviens arī nespriestu. Lai gan vairākas reizes jautāti, par partijas morālajām vērtībām attiecībā uz šo jautājumu, Jaunās Vienotības pārstāvji tā arī neatbildēja.

Pilnu Dombura sarunu ar Jauno Vienotību meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!