Latvijas Krievu savienība (LKS) uzskata, ka ir iespējami tikai divi Eiropas Savienības (ES) nākotnes scenāriji: tā kļūs par federālu supervalsti vai sašķelsies. Partijas pārstāvji, viesojoties "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā, pauda atbalstu pirmajam scenārijam — vairāk varas Eiropai, mazāk nacionālām valdībām.

"Mūsu mērķis ir federālā Eiropa, kas plānveidīgi un taisnīgi attīsta visus ES reģionus," teikts LKS priekšvēlēšanu programmā. "Mēs uzstājamies par pakāpenisku nodokļu sistēmu harmonizāciju un algu, pensiju, sociālo pabalstu, pieejamās medicīniskās apdrošināšanas un mājokļu būvniecības atvieglotās kreditēšanas shēmu izlīdzināšanu dažādās ES dalībvalstīs," paskaidrots turpmākajā tekstā.

Ņemot vērā, ka tik daudz funkciju LKS vēlas atdot ES, partijas pārstāvjiem tika uzdots jautājums, kas tad paliks nacionālo valstu pārziņā. "Nekas. Ģerbonis, karogs," saka Andrejs Mamikins (LKS), piebilstot, ka runā bez cenzūras. Tatjana Ždanoka (LKS) papildina kolēģi, uzsverot, ka valstīm vajag mazāk funkciju, jo tās jau tā netiek galā. Latvijā lielāku varu LKS vēlas nodot plānošanas reģioniem, mazinot valdības un parlamenta spēku.

"Citas izejas nav, jo ir trīs globalizācijas centri: Ķīna, ASV un ES. ES patlaban ir visvājākais posms šajā globalizācijas cīņā, ja nebūs federālas valsts, Eiropa zaudēs šo cīņu," pārliecināts Mamikins.

Pilnu Dombura interviju ar LKS meklē šeit.

Atgādinām, ka laikā no 13. līdz 24. maijam katru darba dienu "DELFI TV ar Jāni Domburu" ēterā skatāmi Eiropas Parlamenta vēlēšanām veltīti raidījumi. Pilnu raidījumu raidlaiku un viesu sarakstu iespējams aplūkot sadaļā kalendārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!