"Mums ir jāsaprot, ka mēs neatgriezīsimies pirms-Covid pasaulē," 2020. gada pēdējā darbadienā "Delfi TV ar Jāni Domburu" diskusijā uzsvēra Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks, brīdinot, ka daļai uzņēmumu, par kuru atbalstu šobrīd tiek diskutēts, visticamāk, nāksies bankrotēt.

Tikmēr Dailes teātra direktors Juris Žagars, oponējot Kazākam, aizrādīja, ka tam, lai mainītos cilvēku paradumi, ir vajadzīgs ļoti ilgs laiks – nereti pat vairāki simti gadu. "Protams, bankrotēs, protams, aizies, bet es ticu tam, ka viņa atkal atgriezīsies," viņš teica.

Kazāks piekrita, ka gan ēdināšanas, gan viesmīlības nozares ar laiku atgūsies, bet brīdināja, ka "mums jārēķinās, ka vairākus gadus tā joma būs diezgan vāja". Latvijas Bankas prezidents norādīja, ka šo jomu pamats ir jāsaglabā, taču tas nenozīmē, ka, piemēram, istabenēm nevajag palīdzēt apgūt jaunas prasmes un pārkvalificēties.

Žagars diskusijā arī pauda viedokli, ka Covid-19 krīzes iespaidā "mēs pārliecināsimies", ka valsts pārvaldi ir iespējams samazināt, jo daudz ko ir iespējams vienkāršot.

Viņam pievienojās Eiropas Savienības tiesas tiesnese Ineta Ziemele, norādot, ka savā ziņā pašreizējā krīze, kas ir uzskatāma par unikālu, arī nāk par labu, jo parāda, kā ir par daudz, kas ir par smagu un kas nav vajadzīgs.

Visu "Delfi TV ar Jāni Domburu" sarunu "Mācības 2020., prognozes 2021." var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!