Pagājušajā nedēļā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdeva sākt finanšu sektora kontroles reformu, kuru nodēvēja par "kapitālo remontu". Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Pēters Putniņš, viesojoties "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā, atklāja, ka savu lēmumu premjers nebija saskaņojis ar atbildīgo iestāžu vadītājiem, un viņš vien var minēt, ko tad nozīmē "kapitālais remonts".

"Ar līdzšinējo kosmētisko remontu finanšu sektorā nepietiks, ir jāveic kapitālais remonts," pagājušajā nedēļā uzsvēra Kariņš. Ministru prezidents stāstīja, ka viņa piedāvātās finanšu sektora kontroles reformas pamatā ir četri virzieni, tai skaitā FKTK stiprināšana, dodot skaidrāku uzdevumu cīnīties pret finanšu noziegumiem, un FKTK pārvaldības modeļa uzlabošana.

"Man zināmas pārdomas arī, to visu preses konferencē klausoties, bija. (..) Es personiski nejūtos, ka es būtu tikai sienas špaktelējis un krāsojis," saka Putniņš. Viņaprāt, pēdējo trīs gadu laikā, kamēr viņš vada FKTK, finanšu sektora situācija ir krietni uzlabojusies.

Putniņš atzina, ka iepriekš nav zinājis par premjera nodomiem nākt klajā ar konkrēto paziņojumu, tas nav bijis ne apspriests, ne saskaņots. Taujāts, vai tas ir normāli, FKTK vadītājs norāda: "Man grūti spriest normāli vai nenormāli, bet es droši vien, ka būtu sagaidījis, ka pirms tāda paziņojuma tiktu sasaukti visi iesaistītie, sākot no komisijas vadības, kontroles dienesta vadības, policijas vadības, un tā lieta droši vien būtu jāpaskaidro mums, kas vada attiecīgās iestādes, ko tas viss nozīmē." Citādi nu viņš un pārējie vien varot minēt, ko nozīmē "kapitālais remonts".

Komentēt četrus virzienus, kurus premjers noteica, Putniņš atteicās, jo nav piedalījies to izstrādē. Savu viedokli viņš varētu būt paudis iepriekš, ja ar viņu būtu konsultējušies, nu viņš varēs runāt jau tad, kad redzēs konkrētus likumu grozījumus.

Pilnu Dombura sarunu ar Putniņu meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!