Saeimas kuluāros jau notiek sarunas, kurš būs nākamais premjers pēc Krišjāņa Kariņa (JV) - tāda ir politikas ikdiena, to intervijā "Delfi TV ar Jāni Domburu" atzina Aldis Gobzems (KPV LV). Viņš arī nosauca tos uzvārdus, kuri bez prezidenta nominētajiem, līdzšinējā partiju sarunās figurējuši kā iespējamie premjera kandidāti.

Taujāts par Artusa Kaimiņa pausto no Saeimas tribīnes, ka Gobzems vēlējies virzīt par premjeru Mārtiņu Bondaru (AP) un izslēgt no sarunām Jauno konservatīvo partiju, Gobzems raidījumā uzsvēra, ka valdības veidošanas procesā sarunas ir bijušas ļoti daudz un iespējamie scenāriji bez jau nominētajiem premjera kandidātiem arī bijuši "četri, pieci".

Politiķis atzina, ka kombinācijas un matemātikas esot pārrunātas dažādas, apstiprinot, ka politiķi premjera krēslam esot apsprieduši arī "Altum" vadītāju Reini Bērziņu, uzņēmēju Uldi Pīlēnu, esošo premjeru Māri Kučinski, kā arī Saeimas deputātus Arti Pabriku un arī Bondaru.

"Saeimas deputāti katru dienu runā dažādus scenārijus. Jau šodien, jau vakardien Saeimas kuluāros sākušās sarunas, kurš būs nākamais premjers, tā ir politikas ikdiena," stāstīja Gobzems.

Intervijā viņš tā arī skaidri nepastāstīja, kamdēļ viņa favorīts bijis Bondars , vien uzsverot, ka "es premjeru gribēju no savas partijas!"

Kad paša Gobzema kandidatūra premjera amatam atsaukta, viņš jau vēlējies tikai vienu - ārkārtas Saeimas vēlēšanas. "Mēs ārkārtas vēlēšanu scenārijā uzvarētu ar uzviju," pārliecināts bija politiķis.

"Delfi" jau ziņoja, ka "KPV LV" līderu Artusa Kaimiņa un Alda Gobzema starpā samilzis konflikts, kas nu rezultējies nopietnos publiskos pārmetumos vienam pret otru. Ņemot vērā, ka no partijas lēmumiem ir atkarīgi politiskie notikumi valstī, abi vēl nesenie cīņu biedri tika uzaicināti ierasties uz tiešraidi "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā - Gobzems ieradās, bet Kaimiņš atteicās nākt.

Taujāts par attiecībām ar Kaimiņu – vai abi paliks viens otram muguru pagriezuši, Gobzems pēc garas klusuma pauzes atzina, ka dzīvē notiek dažādi brīnumi, bet šī nebūšot tā situācija. "Man godīgi jārunā. Šodienas apstākļos, es domāju, ka visticamāk mūsu ceļi var nesaiet kopā vienam ar otru," vaļsirdīgs bija Gobzems, kurš pirms brīža vēl intervijā bija uzsvēris, ka politikā varot mēģināt sastrādāties arī ar "pašu nelabo".

Pilna intervija ar Aldi Gobzemu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!