Foto: F64
Savulaik skandalozu slavu iemantojušais modes mākslinieks un provocējošā sarunu šova vadītājs Dāvids (attēlā), kurš 26. augustā atzīmē savu 45. jubileju, ir vīlies Latvijā un nopietni apsver iespēju par pārcelšanos uz Ķīnu.

Dizaineris pēdējos divus gadus dzīvo un strādā Ķīnā, kur viņam ir savs apģērbu bizness, tomēr ar Latviju viņu vēl saista ģimene - Jelgavas rajonā dzīvo viņa sieva Antra un 14 gadus vecā meita Emma Berta.

"Ja man Latvijā nebūtu sieva ar meitu, es šeit atpakaļ negribētu braukt. Viss beidzies! Viss uz galu te ir aizgājis, pat runāt par to negribas!" sarunā ar Neatkarīgo Rīta Avīzi izjūtās dalās Dāvids. "Neko prātīgu te, Latvijā, tagad nedaru. Pļauju zāli, tā aug kā traka. Mēģinu noķert zivis savā dīķī. Biju uz mežu sēnēs, salasīju bekas. Sēņu šogad ir daudz."

Dizaineris pieļauj iespēju, ka jau pēc pāris nedēļām viņš atkal dosies uz Ķīnu, jo 11. novembrī tiek plānota skate Monako, kam nepieciešama arī zināma sagatavošanās. Tāpat esot jāuzmana arī vīriešu apģērbu bizness - Dāvids Ķīnā lielākoties šuj vīriešu kreklus un uzvalkus, ko varot pasūtīt arī Latvijā.

"Interese ir diezgan liela, jo es konkurēju ar Latvijas drēbniekiem - gan kvalitātes, gan cenas ziņā. Uzvalks un divi krekli pie manis izmaksā pāris simtus, turklāt komplektā ar aproču pogām un kaklasaitēm. Latvijā neviens drēbnieks to nevar atļauties," pārliecināts ir modes mākslinieks.

Viņš gan neslēpj, ka biznesā šajā laikā īpaši spīdoši vis neiet un tieši šī iemesla dēļ Dāvids nopietni apsver plānu, ka varētu Latviju pamest uz neatgriešanos.

"Vispār jau iet diezgan traki, mums ir savas problēmas, visvisādas, bet nav jau visiem tas jāzina. Kam tagad viegli!" atzīst Dāvids un pieļauj iespēju, ka vienā dienā visa ģimene varētu pārcelties uz dzīvi Ķīnā.

"Es ceru, ka ne, bet, ja apstākļi spiedīs, tāda doma ir - ka aizbraucam uz neatgriešanos. Tas tiešām var notikt kuru katru dienu," stāsta modes mākslinieks, kura 21 gadu vecais dēls Bruno jau divus gadus dzīvo Ķīnā, ir apguvis ķīniešu valodu, svešajā zemē atradis sev darbu un uz Latviju atpakaļ braukt netaisās.

"Man nav māju sajūtas, man ir ģimenes sajūta," rezumē Dāvids.

Galerijā: Dāvids kopā ar sievu aizvadītā gada vasarā, atpūšoties savās lauku mājās Jelgavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!