No otrdienas sākas pieteikšanās uzņēmējas Elitas Drākes un mākslinieces Lienes Skulmes (abas kopā attēlā) izveidotajā studijā Sku-Dra, kurā abas sievietes apņēmušās apmācīt Latvijas precētās sievietes dalībai pasaules skaistuma konkursos.

"Studijas nosaukums, manuprāt, izdevies vienkārši izcili - apvienojot mūsu abu uzvārdu pirmos trīs burtus," izklaides portālam Mango par nosaukuma Sku-Dra rašanos stāsta Drāke.

Ideja veidot šādu studiju radusies, kad abas draudzenes atgriezušās no starptautiskiem precēto sieviešu skaistuma konkursiem - viņas secinājušas, ka konkursu dalībniecēm dažkārt nav precīzas izpratnes par to, kā jāizskatās un jāuzvedas dažādās situācijās, citām nav psiholoģiskās sagatavotības, cita nepārzina un neievēro etiķeti vai neprot izcelt savu personību.

"Tie, kas regulāri seko līdzi šiem konkursiem, būs pamanījuši, ka dalībnieces no Venecuēlas vienmēr iegūst augstas vietas. Tas tāpēc, ka Venecuēlā ir speciālas skolas, kas sagatavo dalībai konkursos. Tagad arī Latvijā tāda būs - mūsu radītā," stāsta Liene, izsakot cerību, ka līdz ar skolas dibināšanu Latvijas sievietes kļūs par nopietnām konkurentēm citu valstu pārstāvēm dāmu konkursos.

Apmācību kursa laikā būs iespējams izkopt prasmes defilē, runas mākslā, personīgā stila veidošanā, pareiza uztura ievērošanā un citās gudrībās.

"Par pasniedzējiem savā skolā ņemšu visas Latvijas zvaigznes. Arī pašas ar Lieni pasniegsim, dalīsimies pieredzē," stāsta Drāke un ir apņēmības pilna padarīt krāšņu un atpazīstamu ikvienu latviešu sievieti.

"Ja sieviete vēl nav vadījusi nekādas sociālās aktivitātes, atradīsim viņai ko darīt. Tad, kad manas studijas audzēkne dosies pārstāvēt Latviju kādā pasaules skaistuma konkursā, viņa jau būs slavena," sola pazīstamā uzņēmēja.

Mācībām varēs pieteikties sievietes, kas ir precētas, šķīrušās vai atraitnes un kurām ir vismaz viena atvase. "Mācībām nav sākuma un nav beigu datuma; pieteikties var jebkurā laikā, un, lai visu iemācītos, vienai būs vajadzīgs mēnesis, citai - gads," stāsta Drāke.

Mācības studijā Sku-Dra būšot finansiāli pieejamas visām: naudīgākās varēs izvēlēties dārgāko apmācību kursu, kurā iekļauti kosmētisko kabinetu apmeklējumi un skaistuma procedūras, bet citas - vienkāršu apmācību.

"Būs interesanti salīdzināt to, kāda sieviete izskatās pirms mūsu skolas apmeklēšanas, un kāda - pēc," priecājas Drāke. Viņa sola ikvienu pelēko peli padarīt par īstu skaistuma karalieni.

"Es gribētu, lai ģimenes un sievietes Latvijā redz lielāku jēgu šiem konkursiem. Aizbraukt uz grandiozu ārzemju skaistuma konkursu var ikviena Latvijas sieviete, ne tikai tās, kuras nāk no bagātām ģimenēm, jo par dalību tajā nav jāmaksā - ir tikai jānopērk lidmašīnas biļete un jāsagatavo tērpi iznācienam, viss pārējais ir apmaksāts," atklāj Drāke.

Lai pieteiktos mācībām studijā Sku-Dra, nepieciešams aizpildīt pieteikuma anketu, kas atrodama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!