Brāļa Mika un māsas Paulas Dukuru (attēlā) duets pēc starta starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2010 atlasē ar limuzīnu vizinājās pa naksnīgo Maskavu un piedalījās īpaši sarūpētā fotosesijā Sarkanajā laukumā.

Uz Maskavā notiekošo Jaunā viļņa atlasi Paulu un Miku pavadīja arī vecāki – Lilita un Edijs Dukuri. Tiesa gan, Paulai un Mikam cīņa par iespēju šā gada Jaunajā vilnī pārstāvēt Latviju jau beigusies, jo šobrīd žūrija vēl prāto vai konkursā Latviju pārstāvēs divi izpildītāji - meiteņu trio Lady's Sweet un grupa PeR.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Edijs atklāj, ka līdzko aizvadītajās brīvdienās atgriezušies no Maskavas, tā uz karstām pēdām devušies koncertēt."Mikam bija koncerts ar savu grupu, un mums kopā kā dziedošajai apvienībai Dukuri bija kārtējais koncerttūres koncerts Iecavā," stāsta Edijs.

Dukuru ģimenes tētis zina stāstīt, ka Maskavā uz Jaunā viļņa atlasi bija ieradušies 140 dalībnieki no bijušās Padomju Savienības valstīm, kā arī amerikāņi un angļi. "Salīdzinot ar citiem profesionālajiem izpildītājiem, kuri piedalījās konkursā, secinājām, ka mūsējiem nemaz nav tik švakas balsis, un arī žūrija mūs uzslavēja. Domāju, ka rezultāti nav tik slikti, jo Paulai ir tikai 16 gadi, arī Miks vēl ir jauns un viņiem vēl profesionāli sevi jāpilnveido. Turklāt Paula un Miks kā duets pirms Jaunā viļņa atlases bija tikai divu nedēļu produkts," skaidro Edijs.

Vaicājot, vai neveiksme Jaunajā vilnī Paulai un Mikam nav radījusi nepatiku pret konkursiem, Edijs atzīst, ka pirmā vilšanās bijusi, taču jau nākamajā dienā pēc konkursa atlases, pastaigājoties pa Maskavu, Edijs sapratis, ka viņa bērniem ir atgriezies optimisms, jo viņi sākuši kaldināt nākotnes plānus. "Tā kā ārprātīga depresija nav iestājusies,"piebilst Edijs.

Paula un Miks pēc Maskavas brauciena jau saņēmuši piedāvājumus šovasar piedalīties jauno izpildītāju konkursos Krievijā un Rumānijā. 

Krievijas galvaspilsētā Dukuri apskatījuši Sarkano laukumu, Kremli, Dimantu muzeju, Arbata rajonu. Taču kā visaizraujošāko brauciena daļu Edijs min naksnīgās Maskavas dzīves iepazīšanu, vizinoties pa ielām ar lepnu limuzīnu, ar kuru Dukuru ģimeni izvizinājis Mika draugs - Krievijas dziedātājs Jaroslavs Sumiševskis, ar kuru Miks sadraudzējies laikā, kad piedalījās starptautiskā jauno izpildītāju šovā Hello, Jurmala!

"Tā viņi sačomojās šova laikā un joprojām ir palikuši draugos. Tāpēc arī tagad Jaroslavs bija parūpējies, lai mūs kārtīgi izklaidētu. Trijos naktī viņš mūs sagaidīja baltā limuzīnā un bija pat noorganizējis profesionālu fotosesiju Sarkanajā laukumā," piedzīvoto Maskavā atminas Edijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!