Foto: Mango
Pēdējā mēneša laikā pirmā LNT radītā titula "Latvijas princese" kroņa ieguvēja Katrīna Puriņa (attēlā), kura ir grūtniecības devītajā mēnesī un Ziemassvētku laikā gaida pasaulē ierodamies savu otro mazuli, bieži manāma dažādos publiskos pasākumos.

"Princeses" titula nēsātāja, kura pati Rīgas 1. medicīnas koledžā apgūst vecmātes profesiju, decembra sākumā bija satiekama žurnāla Cosmopolitan rīkotajā ballītē Vecrīgas restorānā KID*, bet vēlāk tajā pašā vakarā viņa īsi pirms pusnakts ieradās "princešu" salidojumā naktsklubā Amber Night.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Puriņa, protams, piedalījās arī šova Latvijas princese 2009 noslēguma tiešraidē, kas ievilkās gandrīz līdz pusnaktij, jo viņas pienākumos ietilpa kroņa pasniegšana jaunajai "princesei" Alisei Piterniecei. Studijā valdošā karstuma nomocīta, viņa daļu šova pavadīja ģērbtuvēs, bet kādā reklāmas pauzē ar šova vadītāju Valdi Škutānu studijā laidās enerģiskā dejā.

Pati "princese" sarunā ar izklaides portālu Mango atzina, ka publiskos pasākumus, kas visbiežāk notiek vēlos vakaros un pat nakts stundās, viņa apmeklējot nelabprāt, bet klātbūtni dažādos ar šovu Latvijas princese saistītos pasākumos viņa uzskata par savu pienākumu.

"Es jau ļoti, ļoti negribēju nākt, jo labprātāk es sēdētu mājās un būt kopā ar maziņo. Tomēr es uzskatu to par savu pienākumu, un tas sagādā man patīkamas emocijas, tādēļ neuzskatu, ka tas ir kaut kas slikts," pēc šova otrās sezonas fināla atzina Puriņa.

Tā kā grūtniecības devītajā mēnesī esošās "princeses" gozēšanās publiskos pasākumos portāla Mango lasītāju vidū izraisījušas diskusijas, redakcija sazinājās ar ginekoloģēm, lai noskaidrotu, cik ieteicama sievietei stāvoklī ir publisku pasākumu apmeklēšana.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Grūtniecības patoloģijas un dzemdību nodaļas dzemdību speciāliste Zane Lūse skaidroja, ka neviens ginekologs nekad nevienu sievieti devītajā mēnesī nemudinātu apmeklēt nakts pasākumus klubos, tomēr atzina, ka šī izvēle vienmēr paliek pašas sievietes ziņā.

"Ja sievietei šie pasākumi patīk, nekas ļauns šādos gadījumos, visticamāk, nevar notikt, tomēr ārsti grūtniecēm neiesaka nakts pasākumus un visas ar tiem saistītās piedevas - burzmu un troksni," skaidroja daktere Lūse.

Uz jautājumu, kā rīkoties sievietei, kura sava sabiedriskā stāvokļa dēļ ir spiesta apmeklēt šādus pasākumus, ārste pauda viedokli, ka nekas nevar topošo māmiņu piespiest darīt to, kas viņai nepatīk. "Jā, karalienēm ir etiķete, kas nosaka, kādi pasākumi ir jāapmeklē, bet nekāda - ne rakstīta, ne nerakstīta - etiķete nenosaka to, ka grūtniecei jāierodas pasākumā," atzina daktere Lūse.

Savukārt ginekoloģe un seksoloģe Aija Tula-Rijkure savos spriedumos gan bija nedaudz kategoriskāka un uz jautājumu, vai sievieti devītajā mēnesī vajadzētu apmeklēt nakts pasākumus klubos, atbildēja noliedzoši. "Protams, ka sievietei šādā stāvoklī nevajadzētu apmeklēt pasākumus vēlās vakara stundās, jo tādejādi tiek izjaukts viņas režīms un nodarīts kaitējums gan pašas veselībai, gan gaidāmajam mazulim," vērtēja Tula-Rijkure.

"Ja sieviete aiziet tikai uz īsu brīdi, tad tas nav slikti, bet ja tās ir garas stundas un pēc pilnas programmas, tad kaut kas nav kārtībā ar sievietes identitāti un attieksmi pret savu ķermeni un gaidāmo bērnu," atzina ginekoloģe.

Fotogalerijā Mango piedāvā aplūkot "Latvijas princeses 2008" Katrīnas Puriņas izklaides grūtniecības laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!