Foto: Mango

Grupas PeR puišu Ralfa Eilanda un Edmunda Rasmaņa (abi attēlā) radītajā dziesmā Disco Superfly, kura ar labiem panākumiem startēja Eirovīzijas nacionālajā atlasē un iekļuva finālā, daudzi mūzikas mīļi saskatījuši līdzību ar kādu grupas Scissor Sisters dziesmu, bet mūziķi mierina klausītājus – nekāds plaģiāts viņu dziesma nav.

"Scissor Sisters dziesmu Filthy Gorgeous, ar kuru tagad salīdzina mūsu Disco Superfly, mēs iepriekš nebijām dzirdējuši. Paši noklausījāmies šo dziesmu tikai tad, kad dzirdējām, ka citi izsaka aizdomas par līdzību.

Piekrītu - starp Filthy Gorgeous un Disco Superfly ir līdzība, un šī līdzība ir disko stils. Taču tad jau, piemēram, visas hiphopa stila dziesmas arī varētu dēvēt par plaģiātiem, jo tās ir ieturētas vienā tonī. Tomēr, uzliekot reizē mūsu Eirovīzijas dziesmu un Scissor Sisters dziesmu, var skaidri dzirdēt, ka gan melodija, gan harmonijas pilnībā atšķiras," izklaides portālam Mango situāciju izskaidro PeR dalībnieks Edmunds Rasmanis.

Viņš atklāj, ka grupa saņēmusi zvanus no klausītājiem, kuri ieteikuši paklausīties it kā līdzīgo Scissor Sisters dziesmu, lai saprastu, vai gadījumā, ja puiši iekļūs lielajā Eirovīzijā, nevar rasties problēmas, taču PeR var nomierināt fanus - satraukumam nav pamata, jo, ja iedziļinās abos skaņdarbos, skaidrs, ka mūsu zēnus plaģiātismā vainot nu nekādi nevar.

"Labi, temps varbūt ir līdzīgs un jau minētais disko stils. Bet tas taču ir loģiski - ir jābūt iezīmēm, pēc kurām var atpazīt, pie kura žanra pieder katra dziesma," skaidro Edmunds.

Viņš atklāj, ka grupas PeR puiši ir ļoti gandarīti par to, ka izdevies iekļūt Eirodziesmas finālā, jo īpaši tāpēc, ka televīzijas tiešraidē dziesmas skanējums nebijis tāds, kā iecerēts - acīmredzot pārraidē bijušas tehniskas problēmas.

"Uz vietas skanēja labi, taču tie, kas redzēja mūsu uzstāšanos televīzijā, zināja teikt, ka skaņa pilnībā mainījusies un priekšnesums nebijis īsti apmierinošs tehnisko problēmu dēļ. Taču mēs izdarījām, ko spējām, un ceram, ka finālā Ventspilī šādu tehnisku problēmu vairs nebūs," priecājas Edmunds, atklājot, ka tuvākais mēnesis PeR paies intensīvos mēģinājumos, lai Ventspilī sniegtu vēl iespaidīgāku šovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!