Foto: Mango

Pirms pāris dienām Mis Latvija 2008 titula ieguvēja jūrmalniece Ieva Lase atgriezās no Turcijas, kur piedalījās starptautiska mēroga skaistumkonkursā Miss Civilization of the world un mājās pārveda ne tikai kroni, bet Vicemis titulu.

Pastāsti no kāda skaistumkonkursa tu nupat esi atgriezusies?

Miss Civilization of the world notika Turcijas pilsētā Gaziantepas, kas atrodas 900 kilometrus no Stambulas. Tā bija pavisam maza pilsētiņa, taču ļoti vēsturiska. Pašā pilsētas centrā uzkalniņā atrodas skaista pils. Tiesa gan, iekšā nevarēja pašlaik iekļūt, jo notiek pils renovācija.

Uz konkursu devos tāpēc, ka pērnā gadā uzvarēju Mis Latvija 2008 konkursā. Varu atklāt, ka tagad mani sūtīs vēl uz daudziem konkursiem, protams, ja vien pati to vēlēšos.

Vai tu vēlēsies startēt vairākos skaistumkonkursos?

Jā, es arī paralēli studēju Latvijas Universitātē 2. kursā starptautisko ekonomiku un komercdiplomātiju bakalaura programmā, protams, ir visu grūti apvienot.

Taču pēc studijām es varēšu strādāt vai nu kā starptautisko attiecību speciāliste, vai labākais variants - vēstniecībās, vai Ārlietu ministrijā.

Man jau ļoti patīk šajos skaistumkonkursos nest Latvijas vārdu pasaulē, jo esmu Latvijas patriote. Kad beigsies konkursi, varēšu savu valsi pārstāvēt vai nu ekonomiski, vai politiski.

Taču jau jūnija beigās es došos uz skaistumkonkursu Kiprā. Un pats lielākais ir Miss World 2009, kas notiks Johanesburgā, Dienvidāfrikā. Konkurss būs mēneša garumā. Ļoti gaidu šo konkursu, jo tā būs lieliska pieredze iepazīt citu valstu kultūras. Man vēl jāatrod atbalstītāji, jo visi konkursu izdevumi lielākoties ir apmaksāti, bet Miss World man pašai jāmaksā licence un ceļš. Licencei nepieciešami 3000 angļu paundi. Taču šajā ekonomiskajā situācijā ir diezgan grūti atrast līdzekļus.

No Turcijā notiekošā konkursa esi atvedusi arī greznu princešu kroni.

Nu jau manā kolekcijā ir divi kronīši. Pirmais par uzvaru Mis Latvijas 2008 stāv mājās aiz stikla plauktiņa. Tagad ir otrais, vēl īsti neesmu izpētījusi, no kā tas darināts, bet izskatās, ka tie varētu būs Swarovski kristāli.

Ar kroni tikai apmeklēju foto sesijas, bet uz pasākumiem to nelieku.

Mis Latvija aģentūras vadītāja Inta Fogele tevi raksturoja kā ļoti talantīgu meiteni, kas dziedājusi Gospeļu korī, dejojusi tautas dejas.

Es esmu visu mūžu pavadījusi uz skatuves un tieši tāpēc pieteicos Mis Latvija dalībnieku atlases konkursam, jo bērnībā dziedāju un dejoju pie mūziķa Arņa Miltiņa. Bērnībā diezgan aktīvi nodarbojos arī ar jāšanas sportu. Esmu pabeigusi mūzikas skolā klavieru nodaļu. Un pats pēdējais bija Gunāra Kalniņa Gospeļu koris, kurā nodziedāju gadu, bet diemžēl nevarēju apvienot ar studijām, jo korim bija daudz konkursu un ļoti jātrenējas, lai uzturētu līmeni. Vienmēr esmu iesaistījusies dažādās aktivitātēs. Esmu ļoti pateicīga par to saviem vecākiem, kas mani vadāja turpu šurpu uz visām nodarbībām. Tāpēc tagad skatos uz bērniem, kas atnāk no skolas un sēž mājās, un neko nedara. Es to nesaprotu, jo man bērnībā bija ļoti maz laika, bet tāpat visu paspēju izdarīt. Jo vairāk dara, jo vairāk var izdarīt.

Kad aizgāju prom no kora sapratu, ka man pietrūkst tas mazais uztraukumiņš pirms skatuves. Man bija divas izvēles, jo pēc Dziesmu un deju svētkiem domāju, vai nu iešu atpakaļ uz tautas dejām, ko bērnībā jau biju dejojusi, vai arī iešu un pieteikšos Mis Latvija konkursam. Ja tikšu uz šo konkursu, tad tautas dejas atlikšu uz vēlāku laiku. Visiem dalībniekiem bija ilgs gatavošanās process no augusta līdz decembrim. Šajā procesā es sapratu, ka gribu uzvaru, jo galvenais jau ir gods Mis Latvija.

Tev nešķiet, ka plašsaziņas līdzekļi par maz pievērš uzmanību Mis Latvija konkursiem?

Jā, man arī ļoti žēl, ka cilvēki pret to negatīvi izturas, jo daudzi domā: "Jā, tur jau var iet tikai tie, kam ir nauda un to visu var nopirkt." Manuprāt, cilvēki ir zaudējuši ticību. Es arī pati senāk tā domāju un tagad varu droši apgalvot, ka tā nav. Mis Latvija konkursā viss notiek godīgi. Arī es varēju uzvarēt, nevienu nepazīstot un nevienam nesamaksājot.

Turklāt Mis un Misters Latvija skaistumkonkursam jau apritējuši 20 gadi. Man ir skumji, ka prese tik maz uzmanības pievērš, jo Mis un Misters Latvija ir vienīgais oficiālais skaistumkonkurss mūsu valstī.

Marta nogalē tu kopā ar Misteru Latvija 2009 Armandu Bērziņu dosies divu nedēļu atpūtas braucienā uz Ēģipti. Ceļojums ir dāvana par uzvaru konkursā.

Jā, tā būs desmit dienu atpūta. Tā kā esmu sākusi mācīties franču valodu, ņemšu līdzi diskus un mācību grāmatu. Es tik ļoti gribu to valodu iemācīties. Šobrīd jau tekoši runāju dāņu valodā. Tad vēl zinu angļu valodu, bet sarunvalodu līmenī protu krievu, vācu un nu jau franču valodu. Tikko arī esmu iesākusi mācīties portugāļu valodu.

 

Foto: Aģentūras Mis Latvija arhīvs un mango.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!