Foto: Mango

Pirmdien, 25. jūlijā, pie Dzintaru koncertzāles pulcējās visi jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2011 dalībnieki – jaunieši piedalījās video sveiciena televīzijas skatītājiem uzņemšanā, bet vēlāk visi devās uz pludmali, kur notika uzstāšanās kārtas numuru izloze.

Pirmdienas pēcpusdienā Jaunā viļņa dalībnieki pulcējās pie Dzintaru koncertzāles, lai uzņemtu video sveicienu - katrs dalībnieks uz balona uzrakstīja savu kvēlāko vēlēšanos, bet pēc tam baloni tika palaisti 50 metru augstumā, kur tie paliks visas konkursa dienas.

Pēc balonu aprakstīšanas pie ziedu pulksteņa tika uzsākta Jaunā viļņa laika skaitīšana, bet pēc pulksteņa palaišanas dalībnieki jautrā bariņā devās uz pludmali, kur notika trešās dienas uzstāšanās kārtas numuru izloze.

Kā jau ierasts iepriekšējos gados, arī šoreiz kārtas numuru izloze tika pārvērsta par atraktīvu šovu, un tā noritēja uz milzu tortes, kas uzcelta pludmalē.

Uz tortes malas sakāpa 16 pievilcīgas karsējmeitenes, kurai katrai rokā bija milzu balons - festivāla ģenerāldirektora Aleksandra Rumjanceva vadībā dalībnieki izvēlējās sev tīkamāko meiteni, un tādējādi konkursanti pēc balonu pārduršanas uzzināja, kādā secībā būs jāuzstājas trešajā konkursa dienā.

Rumjancevs, komentējot kārtas numuru izlozi, neskopojās arī ar dažādiem jociņiem, piemēram, norādot, ka meitenes kā tortes rotājums izvēlēts tāpēc, ka citu bagātību kā vien daiļas meitenes Latvijai neesot, jo šeit nav ne naftas, ne kuģu, ne citu vērtību.

Tiesa gan, Rumjanceva asprātības lielu atsaucību neguva, un arī viņa mēģinājumi iekustināt pludmalē stāvošo skatītāju pūli nevedās - pēc vairākiem centieniem izspiest no skatītāju pūļa ovācijas festivāla direktoram atlika vien skumji secināt, ka šis pasākums laikam šķiet nozīmīgs tikai viņam pašam un dalībniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!