Foto: LETA
Pazīstamais mūzikas producents Juris Millers (attēlā) trešdienas, 14. decembra, vakarā Rīgas Stradiņa slimnīcā piedzīvojis šokējošu situāciju – viņam nācies glābt 90 gadus vecu sirmmāmiņu, kuru ārsti noveduši līdz izmisuma asarām.

Trešdienas vakarā Millers izpalīdzējis kādam ģimenes draugam, aizvedot sasirgušo uz Stradiņa slimnīcu. Kopā ar slimnieku gaidot rindā slimnīcas uzņemšanā, Millers ieraudzījis no uzņemšanas nodaļas iznākošu aptuveni 90 gadus vecu raudošu večiņu. Izrādās, ka sirmgalvi līdz asarām novedis slimnīcas personāls.

"Pulkstenis bija pusdivpadsmit naktī, bet ārsti paziņoja, ka sieviete ir izrakstīta un viņai jābrauc mājās. Viņa sāka raudāt un skaidrot, ka dzīvo Olainē, bet sabiedriskais transports tik vēlu uz turieni vairs nekursē. Uz to viņai tika atbildēts - nu tad brauciet ar taksi! Pēc šīs atbildes saņemšanas sirmgalve sāka grīļoties," izklaides portālam Mango stāsta Millers. Tālāk viss risinājies vēl šokējošāk.

"Beidzās ar to, ka uzņemšanas nodaļas darbinieki zvanīja uz takšu firmu, lai noskaidrotu, cik maksā taksis līdz Olainei. Kad izrādījās, ka vismaz 15 latus, sirmgalve gandrīz noģība un lūdza netālu sēdošajiem citiem pacientiem paskatīties, cik viņai maciņā kapeiciņu.

It kā ar to vēl nebūtu gana, no sirmās kundzes vēl tika pieprasīti 16 lati par neatliekamās palīdzības pakalpojumiem. Kundzei šādas naudas nebija. Šajā mirklī mans mērs bija pilns - pateicu draugiem, lai paši tiek galā un aizvedu sirmgalvi līdz Olainei," notikumus atstāsta producents.

Visu ceļu līdz Olainei izmisumā iedzītā večiņa esot raudājusi, un Millers situāciju dēvē par slimnīcas personāla cinisma kalngalu.

"Es saprotu, ka slimnīcas pienākums nav pacientus izvadāt pa mājām, taču kaut kādas opcijas viņiem vajadzēja piedāvāt, redzot, ka sirmgalve izmisumā raud un viņai nav naudas taksim. Kaut vai piedāvāt palikt slimnīcā līdz rītam. Redzot šādas lietas, jāsecina, ka mēs visi esam pārvērtušies par zvēriem," uzskata producents.

Viņš cer, ka šī gadījuma izskanēšana medijos palīdzēs vērst sabiedrības uzmanību uz nekārtībām, kas valda Latvijas slimnīcās. Arī viņa ģimenes draugam, kuram atklāta akūta angīna un kurš slimnīcā ieradies ar ļoti augstu temperatūru, rindā nācies gaidīt vairākas stundas, bet galu galā viņam pateikts, ka jāvēršas citā iestādē, taču paprasīti trīs lati par pārbaudīšanu.

Savukārt citai ģimenei, kura uzņemšanā jau trīs stundas gaidījusi atgriežamies savu ģimenes locekli, nācies uzzināt, ka viņš jau sen ievietots nodaļā, tikai piederīgos neviens neuzskatījis par vajadzīgu par to informēt.

"Gribējās piezvanīt Veselības ministrei Ingrīdai Circenei un pajautāt, vai viņa vispār zina, kas ir Hipokrāta zvērests. Bail pat iedomāties, kāds būtu bijis iznākums, ja  večiņai neviens nebūtu pieteicies palīdzēt," sašutis ir Millers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!