Foto: EPA/LETA

Svētdien, 7. februārī, Ukrainas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas dienā sieviešu kustības FEMEN aktīvistes organizējušas provokatīvu akciju, kuras laikā pie vēlēšanu iecirkņa, kurā balsoja arī prezidenta kandidāts Viktors Janukovičs, protestējušas pret pseidodemokrātijas principiem šajā valstī, ziņo vietēja prese.

Kā informē FEMEN preses dienests, aktīvās meitenes protestē pret "politisko vardarbību un politiķu ņirgāšanos par visiem demokrātiskajiem procesiem, kas tikuši pārkāpti priekšvēlēšanu kampaņas un vēlēšanu procesa laikā". Pēc viņu vārdiem, "protestu izraisījusi antidemokrātiskā vēlēšanu gaita - atklāta balsu pirkšana, administratīvo resursu izzagšana, netīri skandāli, spekulācijas ar asām sociālām tēmām" utt.

Dažas minūtes pirms Janukoviča ierašanās meitenes izlauzās līdz vēlēšanu iecirknim, kur ar plakātiem "Šodien sāksies karš" un "War final countdown" skandēja saukļus: "Pietiek izvarot Ukrainu!"

Apsardze reaģēja momentāni, un meitenes no iecirkņa teritorijas tika burtiski aiznestas. Drīz vien četras aktīvākās protestētājas tika nogādātas milicijas iecirknī, kur pēc četru stundu nopratināšanas viņām inkriminēja "kārtības traucēšanu".

Mango jau ziņoja, ka pagājuša gada novembrī Ukrainas Neatkarības laukumā pie ercenģeļa Mihaela pieminekļa notika šīs pašas kustības FEMEN akcija ar nosaukumu "Demarlezācija", kas bija iecerēta kā kijeviešu uzmundrināšana valstij grūtajos tā sauktajos "cūku gripas" epidēmijas laikos, ko FEMEN aktīvistes uzskata par mākslīgi izdomāts veids, kā lielos apmēros izzagt valsts naudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!