Foto: F64

Izcilais komponists un pianists Raimonds Pauls (attēlā) pievienojas tiem, kuri bijuši nepatīkami pārsteigti, ieraugot kādā kleitā un ar kādu priekšnesumu Anmary reprezentēja Latviju Eirovīzijā.

Viņš uzskata, ka mums pilnībā jāmaina sistēma, kā izvēlamies valsts pārstāvi konkursam, un nākamgad iesaka uz to sūtīt latgaļu etno popgrupu vai kādu dziedošo aktieri.

"To meiteni nevajag aiztikt - viņa nodziedāja, cik labi māk. Paši mēs taču izvēlējāmies viņu sūtīt uz Eirovīziju, un ne jau viņas dziedāšana bija problēma, bet gan numurs. Numurs būtībā netika uztaisīts; kad ieraudzīju, kādos tērpos viņas tur iznāca, man likās - vells ar ārā, kas tur notiek?

Meitene nav ne pie kā vainīga, loģiski, ka vainīgi ir cilvēki, kas veidoja priekšnesumu. Paskatieties uz citiem! Piemēram, dāņi - neuzskatu, ka viņu dziesma būtu kas sevišķs, bet kas tik tur nebija sagudrots uz skatuves," sarunā ar DELFI Izklaide savu viedokli par Eirovīziju un Anmary uzstašanos pusfinālā pauž Pauls.

Komponistam ļoti patikusi arī udmurtu kundzīšu uzstāšanās, kas tikai apliecina to, ka ar vienkāršiem līdzekļiem var panākt labu efektu, ja ir veiksmīga pamatideja.

"Mums jāatrod Latvijā personas, kuras var ieinteresēt citas tautas. Nevis lai patīk tikai mums, bet tādus, kas no Latvijas būs interesanti pasaulei. Jāmeklē, jāskatās visu gadu. Man pašam atklājums bija viena Latgales etno popgrupa - viņi spēlē savā īpatnējā stilā, un domāju, ka ar attiecīgiem tērpiem un sižetu tas varētu būt kas svaigs un interesants Eirovīzijai.

Lieta, kas man nepatīk, ir tā mūsu tradicionālā cilvēku nobalsošana. Paši nobalsojam par to, kas patīk, un pēc tam paši lamājamies. Pēdējie gadi norāda - jābeidz ar to skatītāju izvēli! Arī pārgudriem ekspertiem nevajadzētu ļaut izvēlēties Latvijas pārstāvi - vajag kādus cilvēkus pa vidu. Jāmaina visa sistēma, kā izraugāmies savu pārstāvi konkursā," uzskata Pauls.

Viņš spriež, ka itin labi konkursā Latviju varētu pārstāvēt arī kāds no mūsu šarmantajiem dziedošajiem aktieriem - Jānis Paukštello, Harijs Spanovskis vai Andris Bērziņš.

"Andris Bērziņš uz skatuves ir lielisks, un publika uz viņu reaģē. Jebkurā gadījumā - kritizēt ir viegli. Es pievienojos tam, ko Radio SWH izteica Fredis - viņš salīdzināja Eirovīziju ar Latvijas izlasi hokejā. Latvijas hokeja izlasē tiek ieguldīti miljoni, viņi neko nesasniedz, bet neviens viņus īpaši nekritizē.

Anmary savukārt priekšnesumam nav iedota ne kapeika, viņa visu dara no savas kabatas - kāpēc tad viņu tik nežēlīgi kritizējam?" neizpratnē ir Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!