Foto: LETA

Piektdien vairākās vietās Rīgā izvietoti plakāti, kuros redzams hokeja kluba Rīgas Dinamo kapteinis Sandis Ozoliņš, kurš rokās tur savu formas kreklu ar astoto numuru, bet plakātu paraksti aicina iestāties "Par labu hokeju" un "Par labu Dinamo".

Šie plakāti jau izraisījuši sabiedrības satraukumu, jo daudzi cilvēki uzskata, ka tā ir slēpta priekšvēlēšanu aģitācija, lai gan dienu pirms vēlēšanās likums ar aģitāciju nodarboties liedz.

Par Rīgā izvietotajiem plakātiem sūdzības saņēmis arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), kuri solījušies tās izvērtēt - KNAB pārstāvji gan portālam Diena.lv skaidrojuši, ka viņu uzdevums ir kontrolēt aģitācijas finansiālo pusi, bet to, vai ticis pārkāpts aizliegums aģitēt dienu pirms vēlēšanās, esot jārisina policijai.

Partiju apvienības Par labu Latviju! (PLL), kura vēlēšanās startē ar astoto sarakstu, preses sekretārs Edgars Vaikulis politiskā spēka saistību ar reklāmām nav apstiprinājis, bet atzinis, ka priecāja, ka ir atradušies cilvēki, kuru šādā veidā netieši popularizējot PLL.

Turpretī Dinamo ģenerāldirektors Zigmārs Priede atklājis, ka hokeja klubs esot saņēmis "unikālu piedāvājumu no SIA JG Projekt - izvietot vairāk nekā trīssimt Rīgas Dinamo vides reklāmas plakātus pa visu Rīgu bez maksas uz trim dienām".

Priede, skaidrojot to, kāpēc kā reklāmas seja izvēlēts tieši spēlētājs ar astoto numuru, apgalvojis, ka tas noticis, jo "Sandis mums ir labākais aizsargs, kapteinis un komandas balss, bet tikpat labi tas varēja būt spēlētājs ar sesto, četrpadsmito vai jebkuru citu numuru, jo mums visi spēlētāji ir labi".

Foto: LETA

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!