Foto: Reuters/Scanpix
Lai gan pavisam nesen Velsas princis Viljams tika ierindots pasaules iekārojamāko prinču sarakstos, līdz ar viņa kāzām 29. aprīlī situācija šajā lauciņā krasi mainīsies. Tomēr vēl joprojām ir daudzi neprecēti karalisko ģimeņu pārstāvji, tāpēc arī sastādīts saraksts ar pieciem iekārojamākajiem prinčiem mūsdienu pasaulē.

Velsas princis Harijs, 25 gadi

Pēc tam, kad viņa brālis Viljams paziņoja par saderināšanos ar Keitu Midltonu, prinča Čārlza jaunākais dēls un karalienes Elizabetes II mazdēls izvirzījies planētas titulētāko līgavaiņu reitinga galvgalī. Neraugoties uz to, ka Harijs ir tikai trešais rindā uz britu troni, viņam ir daudz labu īpašību - viņš beidzis kara akadēmiju, dienējis Afganistānā un, pēc britu žurnāla GQ versijas, ierindojas slavenību topa pirmajā vietā.

Pats galvenais ir tas, ka pēc šķiršanās no Čelsijas Deivijas princis Harijs joprojām ir savas "princeses" meklējumos. Tiesa, uz brāļa kāzām viņš ieradīsies kopā ar bijušo draudzeni, tomēr britu mediji vēstī, ka neesot ne mazāko aizdomu par to, ka viņi atkal varētu atjaunot attiecības.

Zviedrijas princis Karls Filips, 31 gads

Zviedrijas princis, Vērmlandes hercogs Karls Filips ir valdošā karaļa Karla XVI Gustava un karalienes Silvijas otrais bērns un vienīgais dēls. Iepriekš viņš būtu pirmais rindā uz troni, tomēr 1980. gada konstitucionālā reforma mainīja troņa mantošanas kārtību par labu pirmdzimtajam neatkarīgi no dzimuma. Līdz ar to viņš ir nākamais rindā aiz savas vecākās māsas - kroņprinceses Viktorijas.

Karlu Filipu pēc izskata nereti salīdzina ar Holivudas aktieri Orlando Blūmu, bet viņam ir arī laba izglītība - 2006. gadā princis pabeidza universitāti kā grafiskā dizaina speciālists, turklāt viņš daudz ceļo pa pasauli un uzņem dokumentālās filmas. Šobrīd viņš satiekas ar modeli Sofiju Helkvistu, tomēr ar kāzām princis it nemaz nesteidzas.

Beļģijas princis Amedeo, 25 gadi

Princis Amedeo Marī Žozefs Karls Pjērs Filips Paola Markuss d'Aviano ir Austroungārijas erchercogs - erchercoga Lorenca un Beļģijas princeses Astrīdas dēls. Augstāko izglītību viņš ieguvis Londonas Ekonomikas skolā, kā arī beidzis Beļģijas Karalisko kara akadēmiju. Prinča Amedeo izskats, protams, ir gaumes lieta, bet zināms, ka viņam jau ilgāku laiku nav draudzenes.

Monako princis Andrea Kaziragi, 26 gadi

Andrea Alberts Pjērs Kaziragi ir Monako prinča Renjē III un Holivudas dīvas Greisas Kellijas mazdēls, princeses Karolīnas un viņas nelaiķa vīra Stefano Kaziragi vecākais dēls. Ja šobrīd Monako valdošais princis Alberts II, kurš ir 53 gadus vecs, nomirs, neatstājis leģitīmus pēcnācējus, princis Andrea ir otrais rindā uz troni - uzreiz pēc savas mātes Karolīnas.

Vecāki cer, ka Andrea apprecēs latīņamerikāņu miljardiera mantinieci Tatjanu Santo-Domingo, tomēr mūždien nopietnais princis ar laulībām nesteidzas. Viņš kolekcionē Swatch pulksteņus un Loius Sciolla smokingus, kā arī bieži dodas slēpot un izjāt ar zirgu.

Dubaijas kroņprincis Hamdans bin Mohameds, 29 gadi

Saūda Arābijas šeihs Hamdans bin Mohameds bin Rašids al Maktums ir 12 miljardu dolāru mantinieks (viņš ir vecākais no Dubaijas absolūtā monarha Mohameda vismaz 21 bērnu kuplā pulciņa) un neapšaubāmi viens no bagātākajiem līgavaiņiem pasaulē. Princis ir beidzis Britu Karalisko militāro akadēmiju Sandhērstā, bet brīvajā laikā raksta romantisku dzeju un nodarbojas ar šķirnes kamieļu audzēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!