Foto: Mango

Sestdien, 14. janvārī, notikušajā Eirovīzijas nacionālās atlases otrajā pusfinālā starp žūrijas komisijas locekļiem bija arī modes māksliniece Šeila, kura dalībnieku tērpiem un vizuālajam stilam veltīja nesaudzīgu kritiku.

Gaidot pusfināla balsojuma rezultātus, katram žūrijas loceklim bija iespēja īsi nokomentēt redzēto - kamēr vairums mēģināja atrast pozitīvās lietas, ko uzsvērt, modes māksliniece Šeila godīgi atzina, ka, skatoties priekšnesumus, viņai "tecējušas ārā acis".

Sarunā ar izklaides portālu Mango Šeila no sava televīzijā izskanējušā viedokļa neatkāpjas un norāda, ka pirms kāpšanas uz skatuves tik nozīmīgā pasākumā māksliniekiem tomēr būtu nepieciešams daudz vairāk piedomāt pie sava izskata.

"Es neesmu Eirovīzijas fane, bet, tā kā biju žūrijā, jutos atbildīga par to, ko tad mēs sūtīsim uz to lielo notikumu. Es saprotu, ka Eirovīzijai ar labu gaumi un smalkām sajūtām nav nekāda sakara, bet daudzu uzstāšanos laikā es jutos personiski aizskarta, tāpēc arī gāju pa gaisu," savu emocionālo kritiku tiešraides laikā skaidro modes māksliniece.

Īpaši kritiskus vārdus Šeila veltīja dziedātājas Anmary (attēlā centrā) priekšnesumam. "Tā briesmīgā melnā kleita un vēl tie karogi - tas bija banāli. Varbūt kādam karogu mīlētājam tas patika, bet es šī priekšnesuma jēgu nesapratu," nesaudzīga ir modes māksliniece.

Šeila godprātīgi atzīst, ka sevi neuzskata par mūzikas kritiķi un no šīs jomas maz ko saprot, tomēr kā klausītāja viņa ir pārliecināta, ka mūziķim, lai iekarotu auditorijas simpātijas, nepieciešama ne tikai laba balss un veiksmīgi izvēlēta dziesma, bet arī harizma un pārliecība.

Tieši pēdējās divas lietas daudziem no pusfināla dalībniekiem pietrūkušas - daudzos gadījumos dziesma bijusi laba, arī izpildījums bijis normāls, bet nepārdomātais priekšnesums, šaubas par dziesmā ietverto domu un harismas trūkums visu aizēnojis.

"Manuprāt, balss un vienkāršība ir tās lietas, kas nodrošina uzvaru, bet šeit nebija gandrīz neviena, kurš būtu paļāvies uz savu dziesmu un labu gaumi. Nebija neviena milzīga talanta, kurš būtu paņēmis ar balsi un harizmu. Kopumā tas viss izskatījās laucinieciski un provinciāli.

Daudzi no dziedātājiem jau agrāk ir pierādījuši sevi kā labus māksliniekus, bet, kā viņi nonāk Eirovīzijā, tā sākas salkans sviests. Tas sarūgtina," neizpratnē ir Šeila.

"Liela daļa priekšnesumu bija tīri ciešami, bet daži no tiem bija pārliecinoši šaušalīgi," smejas Šeila, kuras simpātijas otrajā pusfinālā pamanījās iekarot ampelmaņu banda Mad Show Boys - uz pārējo fona viņi izcēlušies tieši ar savu pārliecību.

"Ja nav nekā patiesa, tad tie, kas pieiet visam ar īstu entuziasmu, ir pelnījuši atzinību. Smaids un humors visu izlīdzina," pārliecināta ir modes māksliniece un izsaka cerību, ka ar Eirodziesmas 2012 uzvarētāju pirms sūtīšanas uz Baku strādās profesionāla komanda, kas parūpēsies, lai Latvijas pārstāvis tiktu pienācīgi sapucēts lielajam notikumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!