Foto: Kadrs no video

Neparasts atklājums kādā senā baznīcā Rumānijā apstiprina pasaules gala iespējamību šā gada 21. decembrī.

Kā vēsta Rumānijas valsts televīzija un citi plašsaziņas līdzekļi, XV gadsimta pareizticīgo baznīcā Brašovas pilsētā uzietas 14 līdz šim nezināmas freskas.

Sv. Nikolaja baznīcā skatāmajās freskās attēlotais pasaules gals ļoti līdzinās mūsdienu dokumentālajās filmās modelētajām cilvēces pēdējām dienām, kurās būšot vērojami spilgti uzliesmojumi uz Saules un Zemes magnētisko centru nobīde.

Kā izteicies vietējais mācītājs Vasīlijs Oltjanu, precīzs fresku tapšanas laiks nav zināms. Pēc viņa domām, tās varētu būt uzgleznotas pēc 1737. gada, jo uz dažām freskām ir to autoru paraksti.

Starp fresku radītājiem ir ikonogrāfs Georgijs Hranits un viņa brālis Grigorijs, par ko liecina autoru paraksti kirilicā un gleznu tapšanas datums.

Foto: Kadrs no video

Neparastāko no jaunatklātajām freskām sauc Pasaules rats. Tajā attēlota Zemes griešanās ap Sauli, kuras centrā uzzīmēts vienādmalu trīsstūris ar aci centrā, kas atgādina slaveno masonu simbolu.

Saule raida nāvējošus starus uz Zemi, kamēr vairāki svētie mēģina planētu izkustināt no vietas, it kā censtos to apgriezt otrādi, kas rada asociācijas ar teoriju par magnētisko polu pārvietošanos.

Freskas ir unikālas ar to, ka to tapšanas laikā baznīca vēl nebija atzinusi tolaik revolucionāro teoriju par planētu griešanos ap Sauli, uzsvēta Dacia fonda prezidente Līvija Pandeli. Tāpat nebija zināms nekas par Zemes magnētisko polu izmaiņām.

Vatikāns heliocentriskās sistēmas teoriju oficiāli atzina un attaisnoja tikai 1992. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!