Foto: F64

Otrdienas vakarā atklātas tās dziesmas, kuras cīnīsies par Latvijas pārstāvēšanu Eirovīzijā - starp 20 pusfinālistēm ir vairāki nedzirdēti vārdi, bet skaņdarbu vidū ir arī žurnālista Kārļa Streipa (attēlā) un mūziķa Ata Auzāna kopīgi sacerētā dziesma You Are a Star.

"Rakstīt tekstu mani uzaicināja dziesmas komponists Atis Auzāns. Dziesma ir par pašlepnumu, par to, ka nav jāsatraucas par to, ka kāds cits tev savā veidā uzbrūk," izklaides portālam Mango stāsta Streips.

Dziesma rakstīta speciāli Elizabetei Zagorskai, bet paša Streipa dziedāšanu diemžēl mēs nedzirdēsim. "Es neesmu tik labs dziedātājs, lai kāptu uz skatuves," smejas žurnālists.

Streips ir īsts Eirovīzijas veterāns, lai gan ne dziesmu ziņā - viņš no 1998. līdz 2010. gadam latviešu valodā komentējis Eirovīzijas dziesmu konkursu, bet šoreiz pirmo reizi startē kā dalībnieks - šī ir pirmā dziesma, kurai žurnālists jebkad rakstījis tekstu.

"Tas, ka televīzija šogad nomainīja Eirovīzijas komentētāju, vairs neļaujot to darīt man, bija ļoti muļķīgs lēmums no LTV puses. Taču LTV jau labu laiku dara visu, lai mani no televīzijas izēstu, un tas acīmredzot bija pirmais solis.

Kādu brīdi paklausījos, kā konkursu komentē Valters Frīdenbergs, un secināju, ka viņš runā tieši to pašu, ko parasti runāju es, tikai citā toņkārtā. Tāpēc jautājums - kāpēc tas bija vajadzīgs?" neizpratnē ir Streips.

Neatkarīgi no šī notikuma, žurnālists ir un paliks liels Eirovīzijas fans, un īpaši viņu interesē lielais, starptautiskais fināls un tā piedāvātie krāšņie priekšnesumi. Viņš cer, ka reiz starp labākajiem tajā ierindosies arī Latvijas pārstāvji.

"Nav tādas "Eirovīzijas formulas", kuru mēs visu laiku mēģinām piesaukt. Tikpat labi var uzvarēt lēnā dziesma kā dārdoša melodija. Vienīgais, ko varu ieteikt - vairāk padomāt par šovu. Ar šovu Latvijai pēdējos gados ir bijis, kā bijis, tāpēc jāpadomā par kaut ko uzmanību piesaistošu un atmiņā paliekošu," uzskata Streips.

To, vai Latvijai šogad lielajā finālā ir kādas izredzes, spriežot pēc dziesmām, kas iekļuvušas nacionālās atlases pusfinālā, Streips pagaidām nevēlas komentēt.

2012. gada Eirovīzijas Nacionālās atlases pusfināla dziesmas, kas cīnīsies par ceļazīmi uz Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notiekošo starptautisko finālu, var apskatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!