Baumošana par pasaules galu liecina par bezatbildīgumu un ir absolūti bezjēdzīga, šonedēļ paziņojis katoļu Ticības mācības kongregācijas prefekts Gerhards Ludvigs Millers.

Kongregācijas (bijušās inkvizīcijas) vadītājs apgalvo, ka "tas viss ir nevajadzīgs satraukums". Romas kūrijas ietekmīgās nodaļas pārstāvis piebilda, ka kristīgajā tradīcijā nav pieņemts apspriest konkrētu pasaules gala datumu.

"Vienmēr var notikt tā, ka jau pēc sekundes stāšos dieva priekšā," baznīcas amatpersona izteicās intervijā Vatikāna radio.

Tai pašā laikā kataklizmu gaidas, kas saistītas ar maiju kalendāra beigšanos 2012. gada 21. decembrī, kļūst arvien drudžainākas pat pārsvarā katoliskās valstīs.

Piemēram, Čīlē tikusi veikta aptauja, kas parādīja, ka aptuveni ceturtā daļa iedzīvotāju kāda iemesla dēļ plāno neierasties darbā, turklāt trešdaļa respondentu, īpatnējas loģikas vadīta, lūgs priekšniecībai izmaksāt algu avansā - tātad pirms "pasaules gala" iestāšanās.

Savukārt Meksikā pārdošanā nonākuši "pasaules gala" preču komplekti ar nosaukumu Katram gadījumam. Tajos ietilpst sērkociņi, nazis konservu atvēršanai un cīņai ar zombijiem, šokolāde, bloknots pieredzētā aprakstīšanai, litra tilpuma ūdens pudele, kā arī neliela anīsa liķiera pudelīte - šo dzērienu ražo Jukatanas pussalā un uzskata par pašu maiju izgudrotu.

Lielākie Latvijas mazumtirdzniecības tīkli gan ir drosmīgi un šim datumam īpaši negatavojas - speciālas akcijas vai produkti nav plānoti, tādējādi apliecinot gan latviešu pašironijas trūkumu, gan nespēju nopelnīt ar "fetiša precēm".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!