Foto: F64

Dziedātājs Žoržs Siksna (attēlā) joprojām ir negatīvi noskaņots pret TV šoviem, kuros īsā laika periodā jaunieši ar nezināmas izcelsmes kļičkām kļūst par "zvaigznēm". Šādus šovus dziedātājs dēvē par "hamburgeru šoviem", pret kuriem sola cīnīties visu mūžu.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Siksna stāsta, ka ar savu Jelgavas tirkīzzilās krāsas kori ierakstu studijā jau pabeidzis darbu pie trim maestro Raimonda Paula dziesmām, kuras jau tuvākajā laikā varēs dzirdēt radio viļņos.

"Pats maestro atnāca un iespēlēja klavieres. Tas ir liels pagodinājums, ka maestro var atļauties atnākt un pastrādāt ar jauniešiem kopā," skaidro Siksna, nenoliedzot, ka maestro izdevies pierunāt spēlēt bez atlīdzības - "pa blatam". "Man jau nav tik daudz naudas, lai varētu samaksāt Paulam. Mēs varam iedzert kādreiz kādu konjaka glāzi," viņš piebilst.

Viņam joprojām ir negatīva attieksme pret dziedātājiem, kuri īsā laika periodā ir padarīti par "zvaigznēm", bet pēc gada viņi vairs neko nedara. "Senāk, padomju laikos, tā vis nebija un kurš katrs nevarēja būt zvaigzne. Kaut vai parastiem Rīgas krogus muzikantiem bija jāgatavojas skatei, kurā vērtēja viņu sniegumu. Pat radio ierakstos bija tikai četras štata vietas un nekāds blats nepalīdzēja - bija jāiztur konkurss, lai iekļūtu štatā," atminas Siksna.

Dziedātājs sūrojas, ka šobrīd Jelgavas korim izpaliek koncerttūre pa Latviju, jo cilvēki nevar atļauties apmeklēt koncertus. "Visu ziemu uzstājāmies korporatīvajās ballītēs. Žēl vien, ka nevarējām turpināt koncertturneju. Esam liels sastāvs, un cilvēki nevar atļauties maksāt par biļetēm. Cerams, ka būs labāki laiki," viņš skaidro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!