Foto: Vida Press
29 gadus vecais britu fotogrāfs Tomas Hītons pirms diviem gadiem pirmo reizi viesojās Islandē un, apburts ar tās skaistumu, tagad tur dodas bieži, lai ik reizi sagatavotu īpašu foto kolekciju ar krastā izskalotiem aisbergiem.

Viņa ceļojumu mērķis ir Jokulsarlonas pludmale, kas atrodas Islandes dienvidaustrumu daļā un kur Atlantijas okeāna ūdeņos veidojas interesanti ledus gabali.

"Man patīk ceļot, jo īpaši uz netradicionāliem galamērķiem, un lielākoties es visur daudz fotografēju. Šajās bildēs redzami simtiem aisbergu gabalu, daži tik lieli kā mašīnas, un tie ir izskaloti Jokulsarlonas pludmales vulkāniskajās melnajās smiltīs.

No aisbergiem atlūzt nelieli nedus gabali, un tad okeāns tos izmētā pa pludmali. Daži no tiem ir tik mirdzoši kā dimanti, un tā patiesi ir maģiska ceļojumu vieta," savus iespaidus komentē fotogrāfs.

Šajā reģionā, kas izskatās kā uz citas planētas, ir filmētas tādas populāras Holivudas filmas kā "Batman Begins", "Lara Croft: Tomb Riber" un Džeimsa Bonda sāgas sērija "Die Another Day".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!