Portāla "Delfi.lt" lasītājs Ignas Marcinkēvičs makšķerēdams novērojis neparastu zemūdens dueli - krupi, kas cīkstējas ar zivi, vēsta "delfi.lt".

"Šodien izdevās noķert īpašu kadru. Tas bija krupis, kas apkampa zivi, kas ir daudz lielāka par viņu pašu. Man ļoti paveicās, ka pie rokas bija kamera, turklāt man tas bija pārsteigums, jo domāju, ka krupji pārtiek no kukaiņiem - odiem un tamlīdzīgi. Bet var jau būt, ka krupis nemaz negribēja zivi ēst," prāto "Delfi" lasītājs Marcinkēvičs.

Viņš stāsta, ka negaidītā aina uzfilmēta Traķos "pēc darba, makšķerējot". 

Portāls "Delfi.lt" vērsās pie Kauņas rāpuļu muzeja Zooloģijas nodaļas vadītājas Natālijas Avižienes, lai noskaidrotu cēloņus krupja uzvedībai. Avižiene bijusi pārsteigta un sacījusi, ka to var izskaidrot vienīgi ar to, ka iestājusies nārsta sezona. "Atšķirībā no krupju tēviņiem, mātītes pārvietojas, tāpēc, iespējams, krupis domāja, tā zivs ir krupju mātīte," skaidroja Avižiene. 

Kad jautāta, vai šādi krupim iespējams zivi nožņaugt, Zooloģijas nodaļas vadītāja atklāja, ka visdrīzāk nav, jo krupis nevarot radīt pietiekami lielu spiedienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!