Foto: LETA
Valsts prezidents Valdis Zatlers, darbojoties politikā, bendē savu veselību, un lielākie viņa talanta uzplaiksnījumi jau ir aiz muguras, tādēļ īpaši ģeniālas atskārsmes vairs nav sagaidāmas - tā secinājis astrologs Kristaps Baņķis, vērtējot Austrumu kalendāra mijiedarbību ar Zatleru.

1918. gadā, kad tika dibināta Latvijas valsts, pēc Austrumu kalendāra valdīja Zemes Zirgs. Arī 1990. gada 4. maijā - dienā, kad tika pieņemta Latvijas Republikas Neatkarības deklarācija, - valdīja Zirgs, tiesa, metāliski baltais. Baņķis norādīja, ka daudzi astrologi ir vienisprātis, ka 1918. gada 18. novembrī dzimušajai Latvijai ir grūts - tāds sērdienītes - horoskops, kas nav viegli nākusi pasaulē, kam dzīves sūrmes ticis vairāk nekā laimītes.

Latvijas dramatisma, lūzumu un kārtējās atdzimšanas pārbagātajā horoskopā labvēlīgs atspēriens nākotnes laimībai būtu spēcīgas personības, kuras spētu nolasīt tautas un valsts pozitīvo kodu, dotu virzību, nesamaitājot paveikto, paskaidroja Baņķis.

Pētot Latvijas politiķu horoskopus, astrologs secinājis, ka lielākā nelaime ir pašapliecināties kārās, iekšēji nepārliecinātās vai, tieši pretēji, nekaunīgās viduvējības, sievišķīgo enerģiju piesātinātie vīrieši vai vīrišķo enerģiju pārsātinātās sievietes.

Ideāls politiķis būtu ar augstu prāta un zināšanu kultūru, labu balansu starp personības harismu un stingro roku, labu saskarsmes prasmi ar tautu. Jo latvju tautai "iekšā ir, bet ārā nenāk", tādēļ valstsvīra uzdevums, pirmkārt, būtu zināt, kurp ilgtermiņā vest tautu, otrkārt, pateikt vārdos to, ko visi zina, bet nevar formulēt.

"Latvijai vajadzīgs stalts jātnieks/jātniece, kas mācētu savu reizi godos jāt, savu reizi aiz arkla iet un savu reizi aizstāvēt nācijas intereses starptautiskajos politiskajos karos," sacīja astrologs.

Pozitīvas pārmaiņas un augšupeja Latvijā saredzama vien 2014. gadā, kad pie apvāršņa var parādīties šādas spēcīgas personības.

Baņķis pētījis pazīstamākos Latvijas politiķus un viņu mijiedarbību ar Zemes Zirgu. Kalpošanā valsts Zirgam vislabāk derētu Gaiļa, Čūskas un Vērša gadā dzimušie, ar ierobežotu teikšanu arī Tīģera un Suņa gadā dzimušie. Riska grupā - Žurkas kundzība un Cūkas šķietamā kalpība. Zirga, Pūķa un Mērkaķa gadā dzimušie būs noderīgi likumdošanā un lemšanā. Truša un Kazas gadā dzimušie valsts pārvaldei dozēti ir ļoti vajadzīgi, tiesa, rūpīgi uzraugot viņu pilnvaras. Vislielākais labums būtu no Zirga gadā dzimušā.

Austrumu kalendārā gadi riņķo ne tikai pa 12 dzīvnieku apli, bet arī sadalīti starp pieciem pirmelementiem, kas ar konkrētu dzīvnieku saistīti reizi 60 gados. Latvijas Zemes elementam dodoši ir Koka un Uguns elementa pārstāvji. No Latvijas ņemošie - Metāla un Ūdens elementi. Vienā raudzē ar valsti ir Zemes elementu pārstāvji.

Piemēram, Zatlers ir "Koka Kaza". "Koka Kazas" politiskajās attiecībās ar Zemes Zirgu ir maz talanta un daudz neīstenotu vēlmju. Koka elements dod ieguldījumu Zemei, tāpēc Zatleram derētu valsts padomnieka loma. Ļoti der viņā ieklausīties: pirmo reizi atjaunotās valsts prezidentūrā tautu un politiķus uzrunā ekonomiski harmonizējoša intuīcija. Pēc prognožu cikliem, profesionālā ziņā Zatlers, nodarbojoties politikā, bendē savu veselību, un lielākie talanta uzplaiksnījumi jau aiz muguras, vērtēja Baņķis.

Savukārt valsts kontroliere "Koka Pūķis" Inguna Sudraba, kuras vārds arī tiek locīts gaidāmo prezidenta vēlēšanu sakarā, pēc Austrumu atziņas ir labvēlis Latvijai.

"Kokam patīk zemē laist saknes un ņemt tik, cik tam atvēl. Domu dziļums un tiešums, vienalga, cik skarbs ar nebūtu, paceļ Latviju. Uz Pūķi allaž var paļauties, tomēr ideālisms un akls godīgums padara pārāk kokainu un neelastīgu. Labi atrasties amatā, kur vezums atkarīgs vien no paša. Autoritāram stilam nedaudz par mīkstmiesīgu, turklāt par problēmām, kas negūst apkārtējo atbalstu, var palikt pozā - "dariet, ko gribat, palikšu pie savām domām"," Sudrabu raksturoja astrologs.

Pēc horoskopa Sudraba iederas stabilu vērtību un uzplaukuma Latvijā. "Vairāk pārrauga, mazāk virza. Tīk ļoti pārraudzīt un kontrolēt, un ieslīgt niansēs. Nevaru iedomāties, ko varētu darīt politiskajā tirgū. Tautai tīkama, valstij vajadzīga, vien noslēgtība un iekšēja nepārliecinātība, kamdēļ no pašas pārzinātas sfēras jaunu pieņems, vien dūšīgi mudināta, - tā teikt, paši gribējāt. Sievišķais un atsevišķas nozares mazais "ulmanis"," secināja Baņķis.

Saeimas spīkere "Ūdens Trusis" Solvita Āboltiņa tiek raksturota, kā ļoti vajadzīga valsts pārvaldē, tomēr "doto uzticību laika gaitā Trusim ir vēlme pārvērtēt, proti, atrodoties pie varas, sakāpj galvā un piemirstas, ka tā ir tikai Zirga dāvana". "Truša spilgtā individualitāte un godkāre ir pakārtota citu zināšanām un prasmēm - Trusis ir un paliek pakaļdarinātājs, līdzskrējējs, lai arī cilpas vienmēr met pa savam," pavēstīja Baņķis.

Āboltiņas horoskopā jaušama prasme neizprotamo un aizkulišu spēles pasniegt godīgi un tautai konvertējamā formātā. Politiķis pēc aicinājuma, kuru gadu ritējums dara sev un masām arvien simpātiskāku. "Grūti ieliekama kaut kādos rāmjos un amatos, tamdēļ gaidīs ilgi, bet atradīs savu pielietojumu, speciāli laba skrodera piegrieztu amatu, kur pašas ego gavilētu un valstij labums atlektu... Latvijai Trusis nes materiālo veiksmi," pastāstīja astrologs.

Savukārt premjers "Metāla Cūka" Valdis Dombrovskis tiek raksturots šādi: "No Zemes-Latvijas ņemošais Metāls šajā gadījumā darbojas kā spoguļa virsma, kas strādīgo Zirgu padara par sirsnīgu un (ne)vietā pašuzupurēties spējīgu Cūku. Valsts un politiķa mēģinājumi sadarboties aprobežojas ar spēju kviecienu, kam pietrūkst pamatotu maizes riecienu. Saimnieciskas grāmatvedības ideologs. Pārāk daudz nenoteiktības, lai arī kā abas puses pūstu, stenētu un elstu darba jūgā. Cūka ir drosmīga un latvietim saprotamāk būtu pielīdzināma Mežacūkai, kas iet savu iemīto taciņu un visu piemēro bez atkāpšanās. Un tomēr Cūkas allaž apjūk un sevi pazaudē starp ozolzīlēm - izkaisītos sīkumos. Šāda politiķa saimnieciskā vadībā, iespējams, nezaudējam to, ko varētu vēl zaudēt, bet arī negūstam to, ko varētu vēl gūt. Pa nullēm!"

Baņķis izpētījis arī "Uguns Vērsi" Vairu Vīķi-Friebergu, "Zemes Suni" Andri Šķēli, "Ūdens Čūsku" Aivaru Lembergu, "Zemes Gaili" Aināru Šleseru, "Uguns Pūķi" Nilu Ušakovu, "Uguns Gaili" Sarmīti Ēlerti, "Ūdens Tīģeri" Ģirtu Valdi Kristovski un citus politiķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!