Foto: Vida Press

Nelielu izbīli, satraukumu un ne visai patīkamas izjūtas Kembridžas lielveikala ASDA pircējiem aizvadītajā nedēļā sagādāja kāds vīrietis, kurš pa veikalu klejoja, uzcirties nacistu formas tērpā.

Šis nelielais incidents tik ļoti satrauca citus lielveikala apmeklētājus, ka tie sūdzējās veikala vadītājam, un nacistu formā tērptajam vīrietim, viņa 27 gadus vecajai meitai un vienu gadu vecajam mazdēlam nācās pamest viesmīlīgās supermārketa telpas.

Kā vēlāk noskaidrojās, formā tērptais vīrietis ir Kembridžas iedzīvotājs Pols Datons (attēlā), kurš savu identitāti atklāja mikroblogu vietnē Twitter, kur viņš veic dažādus ierakstus zem segvārda Operation Fail Safe.

Datons atklāti vīteroja, ka jau aptuveni trīs gadus vairākas reizes nedēļā dodoties uz lielveikalu un vienmēr savu ikdienas apģērbu papildina ar nacistu formas tērpam raksturīgo rokas apsēju, uz kura attēlota svastika, taču līdz šim nevienu tas nav uztraucis.

"Es iepērkos divas reizes nedēļā ASDA kopš dienas, kad veikals tika atvērts. Tā, lūk, man tiek atmaksāts par manu uzticību un lojalitāti," savu sašutumu neslēpa Datons, kurš pēc izraidīšanas no ASDA devās mājās pārģērbties un vēlāk atkal veikalā atgriezās apvilcis nacistu formas mēteli.

Kā vēlāk izrādījās, pilnā nacistu formas tērpa ekipējumā uz lielveikalu viņš devās cēlu mērķu vadīts - lai reklamētu savu jaunizveidoto tīmekļa lapu, kurā vīrietis skaidro, kādēļ viņu tik ļoti fascinē Ādolfs Hitlers un viņa dzīves gaitas.

Pols ir sešu bērnu tēvs, un lielā apsēstība ar nacistu līderi Hitleru viņu pārņēmusi pirms vairākiem gadiem, kad veiktās operācijas dēļ vīrieti sācis mocīt bezmiegs.

Datona ķermeni arī klāj 26 tetovējumi, kuros attēlota nacistiem raksturīgā simbolika, savukārt mājās viņš izveidojis Hitleram veltītu svētnīcu, bet miegā viņa galvu balsta spilveni, uz kuriem attēlota svastika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!