Foto: PantherMedia/Scanpix
Pēdējos gados daudzās valstīs jaundzimušo bērnu vecāki sacenšas oriģinalitātē un idiotismā, saviem mazuļiem dodot netradicionālus vārdiņus, un arī Krievija nav izņēmums, par ko liecina ikgadējā dzimtsarakstu nodaļas atskaite.

Kā Krievijas medijiem stāstījusi Maskavas galvenās dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Irina Muravjova, arī šogad mazajiem krievu bērniem doti interesanti vārdiņi - piemēram, Россия, Дельфина, Лиса, Ангел, Господин, Мир, Принц.

Īpašu uzmanību izpelnījušies saliktie vārdi, piemēram, meitenītēm doti vārdi Алена-Цветочек un София-Солнышко, bet līderis šajā ziņā esot kāds puisēns, kurš nosaukts Саша-Александр.

Pēc Muravjovas vārdiem, šādi neparasti vārdi lielākoties tiek doti, ja katram no vecākiem ir sava tautība (lielākoties, protams, krievu sievietes, kas apprecējušās ar ārzemniekiem), tāpēc vecāki cenšas pielāgoties abām tradīcijām.

Iepriekšējos gados par īpatnējākajiem jaundzimušo vārdiem Krievijā tika nosaukti Огнеслав, Кит, Радость, Океана, bet starp dubultvārdiem - Еремей Покровитель, Мононо Никита un Архип-Урал.

Protams, citiem vecākiem ar diviem vārdiem šķiet par maz, tāpēc pirms gada Krievijas dzimtsarakstu nodaļā reģistrēts puisēns ar četriem vārdiem Лука-Счастье Саммерсет Оушен.

Tāpat jau ziņots, ka arī Latvijā vecāki saviem bērniem labprāt piešķir labskanīgus vārdiņus - Žikivators, Tofiks, Ampadists, Galaktions, Gonorata...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!