Foto: DELFI

Sociālā tīkla Facebook radītājs Marks Zakerbergs otrdien, 15. septembrī, daudzus pārsteidzis, paziņojot, ka tomēr nolemts ieviest "nepatīk" pogu. Runas par šādas podziņas nepieciešamību blakus ierastajai "patīk" atzīmei virmojušas jau sen, bet nu sākusies tās izveide, un drīzumā plānots arī uzsākt izmēģināšanu.

Iepriekš Facebook pārstāvji pret šādas pogas ieviešanu bija skeptiski, jo nevēlējās pārvērst sociālo tīklu par vietu, kur notiek balsošana par cilvēku ierakstiem, bet tagad domas mainījušās, un jau sākts darbs pie inovācijas izstrādes.

Kā uzsvēris Zakerbergs, "nepatīk" podziņa tiks ieviesta ne tāpēc, lai ļautu cilvēkiem kritiski novērtēt citu ievietoto informāciju vai bildes, bet tāpēc, lai tīkla lietotājiem būtu iespēja paust savu atbalstu citiem ne tik pozitīvās situācijās.

"Neviens nevēlas piedzīvot, ka, daloties ar sev svarīgu notikumu, pretī saņem citu negatīvu novērtējumu. Tas, ko viņi patiešām vēlas, ir iespēja paust līdzjūtību. Ne visi notikumi ir labi notikumi," savā paziņojumā skaidrojis Zakerbergs.

Viņš atzina, pie ierakstiem, kas vēsta, par, piemēram, kāda ģimenes locekļa nāvi, ir neērti spiest "patīk" pogu, tāpēc arī nolemts izstrādāt "nepatīk" pogu – Zakerbergs norādīja, ka sociālā tīkla veidotāju uzdevums bija atrast labāku veidu, kā lietotājiem ļaut izteikt savu līdzjūtību.

Pagaidām nav zināms, kad šī podziņa, kas mainīs pasauli, sāks darboties, bet drīzumā to sāks testēt ar nelielu lietotāju skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!