Foto: Publicitātes foto

Britu nūdisti nolēmuši pierādīt, ka viņi ir vieni no radošākajiem un drosmīgākajiem kailuma kulta aizstāvjiem pasaulē - Neskartās dabas festivāla ietvaros Oksfordšīrā viņi nodemonstrēja masveidīgu peldi vēsajos vietējā ezera ūdeņos un sāka īstenot projektu Slepenā peldēšanās.

Festivālā Kornberijparkā kopumā piedalījās vairāk nekā 10 000 cilvēku, kas bija ieradušies, lai klausītos mūziku, skatītos teātra priekšnesumus un baudītu vietējo virtuvi.

Dažiem ar šīm izklaidēm tomēr nepietika, un viņi nolēma iegūt kārtīgu porciju adrenalīna un reizē arī publicitātes, sarīkojot lielāko nūdistu peldēšanās akciju pasaulē.

Kā vēsta laikraksts Daily Mirror, kopējais kailo peldētāju skaits tā arī netika apkopots, turklāt, spriežot pēc fotogrāfijām, skaitlis varētu būt visai tāls no oficiālā nūdistu rekorda, kas sasniegts pagājušajā gadā (arī Lielbritānijā), kad vienlaicīgi ūdenī devās 400 kaili cilvēki.

Otrs pasākuma mērķis bija uzsākt starptautisku projektu Slepenā peldēšanās, kura dalībnieki pulcēsies, lai nodotos ūdens priekiem neparastās, citiem nezināmās vietās. Satikšanās vieta un laiks pēdējā brīdī tiks atklāts tikai kluba dalībniekiem.

Slepenās peldēšanās iniciatīva pieder tikpat savdabīgai ļaužu kopai, kura nododas kino mākslas baudīšanai neparastās, tikai kluba biedriem zināmās vietās. Līdzīgi notiks Slepenās peldēšanās biedrības tikšanās - tiks meklēti gleznaini dabas stūrīši, kur nūdisti varēs, neviena netraucēti, izpeldēties.

"Kad vēlu vakarā tukšā pludmalē draugu lokā piedalies nūdistu peldē, iespaids ir neaizmirstams. Turklāt tas ir jautri, jo cilvēki meklē iespējas nebūt tādiem pašiem kā visi citi," laikraksts citē vienu no kluba dibinātājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!