Foto: AP/Scanpix
Lai gan Ķīnā ir savādāki tikumi nekā Eiropā, arī tur netrūkst cilvēku, kas ir apsēsti ar slavenībām, tāpēc futbolista Deivida Bekhema ierašanās Šanhajā gandrīz izvērsās par īstu traģēdiju.

Bekhems šajā valstī bija ieradies, lai reklamētu Ķīnas futbola superlīgu, kas līdz šim ir sevi parādījusi negatīvā gaismā, izraisot skandālus par korumpētiem klubu īpašniekiem, spēlētājiem un tiesnešiem.

Bija plānots, ka bijušais Manchester United un Real Madrid pussargs Ķīnā uzturēsies trīs nedēļas, taču jau vizītes pats sākums izrādījās tik neveiksmīgs, ka tā, visticamāk, būs jāatceļ. (Lai gan, kā vēsta La Gazzetta Dello Sport, Bekhemam par to samaksāti 50 miljoni mārciņu).

Lai ieraudzītu un nofotografētu Bekhemu, ķīnieši uz Šanhajas universitātes futbola stadionu plūda tūkstošiem, bet drošības dienesti tam nebija gatavi.

Rezultātā ļaudis burtiski sabradāja viens otru, lai tikai varētu paskatīties uz Bekhemu. Kā vēsta britu mediji, septiņi cilvēki nogādāti slimnīcā, bet vairāki desmiti tikuši cauri ar salīdzinoši nenozīmīgām traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!