Par jaunāko stulbingu internetā kļuvis britu studentu izgudrota fotografēšanās un filmēšanās, publiskās vietās lejot sev uz galvas pienu.

Kā vēsta izdevums The Daily Mail, jaunās muļķošanās uzsācēji ir Ņūkāslas studentu grupa, kuras izveidotais video jau kļuvis ļoti populārs virtuālajā vidē - mazāk nekā nedēļas laikā studentu video skatīts jau vairākus desmitus tūkstošus reizes.

Nepilnas trīs minūtes garajā sižetā redzams, ka piena laistīšana var notikt jebkurā sabiedriskā vietā - pie bāriem, ļaužu pilnās ielās, uzkāpjot kokā vai nostājoties ielas vidū.

Idejas autors, 22 gadus vecais Toms Moriss, par ieceres rašanos izteicās: "Mēs vienkārši sēdējām virtuvē un domājām, ka izdarīt to pie kafejnīcas Starbucks Džesmondā būtu patiešām jautri. Mēs to izdarījām, augšupielādējām sociālajā tīklā Facebook, un daudziem cilvēkiem tas patika."

Viņa draugs Džordžs Hoilands, kurš arī piedalījās piena laistīšanā, izteicies: "Mēs negaidījām tik lielu atsaucību, jo video sākotnēji bija domāts mūsu draugiem. Cilvēku reakcija bija ļoti atšķirīga, daudzi komentāri bija asprātīgi un mēs kārtīgi izsmējāmies!"

Studentu laikraksts The Tab Newcastle ziņo, ka puišu piemēram jau sekojuši citi studenti Edinburgā, Notingemā un citviet. Esot uzņemti vismaz divi video, no kuriem viens - prestižajā Oksfordas universitātē.

Komentētāju domas par video ir dažādas - daži ir sajūsmā, kamēr citi to uzskata par naudas izšķiešanu. Turklāt paši video autori atzinuši, ka jaunā mode ir visai nepraktiska, jo dzīvoklis smako pēc ieskābuša piena un netīrās veļas kaudzes strauji aug.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!