Foto: LETA

Par jaunāko izsmiekla avotu Latvijas interneta resursos kļuvusi Latvijas kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (attēlā) īpatnēji latviskā angļu valodas izruna – ministre piesaka Rīgu kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu, bet pamanās uz Latviju uzaicināt arī īru grupu U2.

Kā vēsta portāls Dienas bizness, ar mobilo tālruni filmēto video fragmentu, kurā filmēta Jaunzemes-Grendes uzstāšanās Pasaules koru olimpiādē Sinsinati pilsētā ASV, portālā telly.com ievietojis Pēdējās partijas pārstāvis Gints Knoks.

Viņš potenciālos video skatītājus brīdina ar vārdiem: ""Kultūras cilvēkiem" ar vājiem nerviem labāk neskatīties".

Kā redzams video fragmentā, ministre, rādot uz cilvēkiem auditorijā, saka: "I welcome you, and you, you and you, and you too (Es aicinu tevi un tevi, tevi un tevi, un tevi arī )", radot priekšstatu, ka uz Latviju tiek aicināta arī īru rokgrupa U2.

Video fragments ar ministres uzstāšanos jau izraisījis plašu rezonansi sociālajos tīklos, un, neapšaubāmi, visvairāk viņas spējas tiek salīdzinātas ar slaveno Ata Slaktera uzstāšanos Bloomberg televīzijā, kas tautā iegājusi kā frāzes "nasing spešal" dzimšanas brīdis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!