Foto: Caters News/Scanpix/LETA
Katram cilvēkam piemīt kāds talants, bet daži ir apdāvināti ar tik neparastām spējām, ka viņi iemanto atpazīstamību visā pasaulē. Tā tas noticis ar kādu pusaudzi no Pakistānas, kurš savus acābolus spēj izbolīt 12 milimetrus ārpus dobumiem.

16 gadus vecais Ahmeds Kāns, kurš dzīvo Pakistānas pilsētā Lahorā, savu neparasto talantu atklāja pirms aptuveni diviem gadiem un zibenīgi kļuva ar vietējā mēroga slavenību, vēsta "Caters News Agency" ziņu un foto aģentūra.

Pusaudzis laika gaitā savas bolīšanas prasmes cītīgi trenējis un izkopis, un šobrīd viņš acis spēj izvalbīt 12 milimetrus ārpus galvaskausa. Šādā pozīcijā viņš spēj noturēties veselu minūti.

"Es vienkārši kaut ko darīju un nejauši pieskāros savai acij, bet tā pēkšņi izsprāga uz āru. Sākumā es domāju, ka esmu to ievainojis, bet tad sapratu, ka manai acij nekas nekait," medijiem stāstījis Ahmeds.

Tiesa, slavai gan ir arī sava ēnas puse. Kā atklājis Ahmeds, kurš apgūst zinības kādā vietējā Lahoras skolā, vienaudži no viņa izvairās un pat baidās.

Ahmeds, protams, sapņo, ka kādu dienu viņa vārds tiks ierakstīts Ginesa rekordu grāmatā. Pasaulē lielākās acu bolītājas tituls šobrīd pieder amerikānietei Kimai Gudmenai, kura rekordu uzstādīja 2007. gadā, bet pusaudzis no Pakistānas apņēmies viņu pārspēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!