Foto: Kadrs no video

Titulētais latviešu bokseris Mairis Briedis šobrīd gatavojas cīņai ar austrālieti Džeiju Opetaiju. Ikdienā viņš trenējas Ēģiptē, bet nule devies uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kur saviesīgos apstākļos arīdzan "dabūjis pa seju" no tadžiku izcelsmes influencera Abdu Rozika.

"Neļauj auguma izmēram maldināt," – ar šādu parakstu īsu un asprātīgu video vietnē "Instagram" ievietojis bokseris Mairis Briedis. Viņš ļāvies augumā krietni īsāka pretinieka nokautam, taču viss beidzies laimīgi.


"Leģenda," ar sparīgo jaunieti savus 93 tūkstošus instagrama sekotāju iepazīstina Briedis. Kas ir šis mazais cīkstonis?

Abdu Roziks patiesībā nav cīkstonis, taču mēdz šova dēļ piedalīties MMA cīņās. Roziks ir 18 gadus vecs tadžiku izcelsmes reperis, kurš savu vārdu ierakstījis arī Ginesa rekordu grāmatā kā pasaulē īsākais dziedātājs. Viņš ir arī blogeris un influenceris, Rozika "You Tube" kanālam seko vairāk nekā 350 000 cilvēku, bet "Instagram" vietnē – gandrīz divi miljoni.

Mazais Roziks Tadžikistānā ir liela zvaigzne. Viņa īpašais izskats ir bērnībā pārciesta rahīta sekas. Rozika tēvs ir dārznieks, un ģimenē nekad nav bijis pietiekoši daudz līdzekļu, lai bērnu ārstētu. 16 gadu vecumā Roziks svēra tikai 12 kilogramus, nu svars nācis klāt, un Dušanbe ārsti uzskata, ka modernā medicīna tomēr varētu ļaut viņam pastiepties par 40-50 centimetriem garākam.

Būdams Emirātos, Mairis Briedis sastapis vēl vienu savu kolēģi slavenību – viņš nofotografējies kopā ar ukraini Oleksandru Usiku, kuram rūgti zaudēja 2017. gadā "Arenā Rīga" notikušajā episkā cīņā un šķīrās no WBC čempiona titula.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!